Nieuwe country manager Willem Hendrickx werkt aan langetermijnplan voor EMC Nederland

Nieuwegein, 11/29/2001

De Nederlandse vestiging van EMC, wereldleider in informatie-opslag,

heeft Willem Hendrickx aangesteld tot country manager. Hij zal zich

toeleggen op de verdere groei van het bedrijf, waar momenteel een team

van 120 mensen werkt. EMC Nederland concentreert zich op zijn positie

als leverancier van totaaloplossingen voor het beheren, beveiligen en

uitwisselen van bedrijfskritieke informatie.

De komst van Willem Hendrickx naar EMC valt samen met markttendensen die de strategie en de positie van EMC bevestigen. Ondernemingen hechten meer en meer belang aan hun informatie. Ze willen overal kunnen zien waar hun gegevens zijn en willen die over de gehele onderneming kunnen delen. Daartoe lanceerde EMC recent AutoIS-software (Automated Information Storage). Die maakt het mogelijk om heterogene opslaginfrastructuren centraal te beheren en te automatiseren.

Ook serverconsolidatie of het globaliseren van hun activiteiten door fusies en overnames, zijn aan de orde van de dag. EMC helpt daarbij met voorstudie tot implementatie en beschikt over alle hard- en software om zodoende de totale kostprijs van de IT-infrastructuur te verminderen. Ook ontwikkelingen omtrent de manier waarop bedrijven met informatica werken, verhogen het belang van informatie. Geavanceerd klantenbeheer ('customer intimacy') of het versnellen van productinnovaties zijn niet meer mogelijk zonder centraal informatiebeheer.

"We hebben een uitstekende basis voor verdere groei," aldus Willem Hendrickx. "Volgens de laatste gegevens uit externe onderzoeken behalen we een graad van klantentevredenheid die aan ons internationaal gemiddelde gelijk is. EMC behaalt op dat vlak trouwens al jarenlang de beste resultaten uit de hele IT-branche. Onze klanten en partners weten dat ze op EMC kunnen bouwen. Die boodschap gaan we verder verspreiden naar nieuwe klanten en partners. We gaan met iedereen van hen een langetermijnrelatie opbouwen."

Voor Willem Hendrickx (33) bij EMC kwam werken, was hij vice-president voor Noord-Europa bij het Amerikaanse PTC. In totaal werkte hij vijf jaar voor softwareproducent PTC, waar hij na een jaar verantwoordelijk was voor de Benelux. Zijn aandacht in die regio is altijd in het bijzonder naar Nederland uitgegaan omdat het voor PTC de grootste markt was. Willem Hendrickx startte zijn loopbaan in commerciële functies bij LCI en Xerox. Hij is docturandus Handelswetenschappen.

Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com

EMC Nederland, Karin van Brakel-Klerk , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: +31 (0)30 630 5000, fax: +31 (0)30 630 5399, e-mail: klerk_karin@emc.com

Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Sandra Strotkamp of Claudia Mairböck, Paasheuvelweg 26, 1105 BJ Amsterdam,
tel. +31 (0)20 567 2170, fax: +31 (0)20 567 2177, e-mail: sandra.strotkamp@newsenginepr.com,
claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:EMC0098-18942A