Ingezonden persbericht

Vanaf ¤15 een domeinnaam via Lycos

Haarlem, 29 november 2001 - Lycos Nederland (www.lycos.nl), één van Nederlands meest bezochte online bestemmingen, biedt vanaf vandaag haar bezoekers de mogelijkheid om domeinnamen via Lycos.nl te registeren. Met de dienst, die door Lycos Europe in samenwerking met VeriSign is ontwikkeld, kunnen bezoekers naast nationale (.nl) domeinen ook top level domeinen, zoals .biz, .com, .org, .net en .info laten registeren. Als een bezoeker voor 25 december 2001 een domeinnaam laat registreren bij Lycos Nederland, dan kan dat al vanaf 15 EURO.

Volgens cijfers van VeriSign zullen tegen het einde van 2001 meer dan 43 miljoen domeinnamen wereldwijd geregistreerd zijn. Verwacht wordt dat in 2002 alleen al zo'n 18 miljoen domeinnamen geregistreerd zullen worden. De introductie van nieuwe top level domeinnamen zullen zeker voor een belangrijk deel bijdragen aan deze groei.

Lycos registreert niet alleen de domeinnaam, maar helpt de bezoeker ook te zoeken of een domeinnaam nog beschikbaar is en als dat niet het geval is geeft Lycos Nederland suggesties voor een andere domeinnaam. Iedere eigenaar van een domeinnaam krijgt 3 email adressen van het betreffende domein tot zijn beschikking. Lycos Nederland zal de dienstverlening de komende tijd gaan uitbreiden met onder andere hosting services.

Sabine Wagemakers, marketing manager van Lycos Nederland verklaart: "Wij bewijzen dat domeinnaamregistratie veel makkelijker kan dan tot nu toe het geval was. Bezoekers kunnen bij Lycos Nederland hun domeinnaam in minder dan vijf minuten laten registreren. Met ons grote bereik in Nederland en onze ongecompliceerde methode denken wij dat veel bezoekers de stap zullen maken om hun persoonlijke domeinnaam te laten registeren."

Lycos Nederland richt zich met de domeinnaamregistratie met name op kleinbedrijven en particulieren, die bij Lycos de mogelijkheid krijgen om op een eenvoudige manier en tegen een scherpe prijs domeinnamen kunnen registreren. "Natuurlijk bieden we al onze gebruikers de mogelijkheid om een eigen .nl of .com domeinnaam te laten registeren, maar we verwachten dat met name de kleinbedrijven gebruik zullen maken van de nieuwe .biz en .info domeinnamen", aldus Sabine Wagemakers.

Lycos Europe
Lycos Europe is Europa's leidende internetportal. Het is een krachtig netwerk van eersteklas internet merken dat access, content en community combineert.

Miljoenen webgebruikers navigeren, communiceren of publiceren hun eigen content dagelijks via Lycos Europe. Op dit moment kiest één op de drie gebruikers in Europa voor een Lycos merk. Dat maakt van Lycos Europe een belangrijke bestemming voor online adverteerders en e-commerce bedrijven.

Lycos Europe is pan-Europees aanwezig met lokale websites in 14 landen - België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Rusland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Over Lycos Nederland
Lycos Netherlands BV - onderdeel van Lycos Europe NV - is sinds september 1997 in Nederland actief en één van de meest bezochte Nederlandse online bestemmingen. Lycos Network Nederland bestaat uit; Lycos.nl -de persoonlijke Internetgids-, Tripod.lycos.nl -Europa's grootste online community- en Hotbot.lycos.nl -de precisie zoekmachine van Lycos.



Ingezonden persbericht