Met vriendelijke groet,

Hollander en Van der Mey/MS&L Tel : 070 354 90 00 Koninginnegracht 95 Fax : 070 350 31 45
2514 AK Den Haag E-mail : info@hvdm.nl

SYMANTEC BIEDT ORGANISATIES UITGEBREIDE OPLOSSING VOOR VULNERABILITY

MANAGEMENT

Enterprise Security Manager vereenvoudigt inrichting, supervisie en monitoring van beveiligingsbeleid

Leiden, 29 november 2001 - Symantec, wereldwijd marktleider in Internetbeveiliging, introduceert Enterprise Security Manager (ESM) 5.5. Met deze schaalbare oplossing kunnen systeembeheerders en beveiligingsmanagers vanaf één centrale console de inrichting, supervisie en monitoring van het beveiligingsbeleid automatiseren. ESM 5.5 werkt samen met de overige Enterprise Security oplossingen van Symantec om organisaties optimale bescherming te bieden tegen alle mogelijke interne en externe bedreigingen voor het netwerk.

Met ESM 5.5 kunnen systeembeheerders en beveiligingsmanagers eenvoudig gefaseerd beveiligingsbeleid op maat ontwikkelen, implementeren en beheren voor zowel lokale als internationale netwerken. Tegelijkertijd doet ESM op deze systemen nauwkeurig onderzoek naar potentiële inbreuken op de beveiliging. De oplossing kan meer dan 2.000 verschillende controles op de beveiliging en kwetsbaarheid uitvoeren op het niveau van applicaties en besturingssystemen. Via de centrale console en de grafische gebruikersinterface kunnen systeembeheerders en beveiligingsmanagers de controles en de resultaten daarvan volgen. ESM kan overweg met de meeste besturingssystemen, zoals Windows NT/2000/XP, Solaris, HP-UX, AIX, Red Hat Linux en diverse andere Unix systemen, Novell NetWare, Open VMS en IBM iSeries (AS/400).

De nieuwe versie kent verbeterde rapportagemogelijkheden en maakt het eenvoudiger om beveiligingsbeleid in te richten en te managen. Dit leidt tot gereduceerde kosten en een hogere productiviteit van systeembeheerders en beveiligingsmanagers.
Gebruikers van ESM 5.5 met een onderhoudscontract kunnen dankzij de LiveUpdate-technologie van Symantec automatisch de meest recente beveiligingsupdates downloaden van de servers van Symantec om deze update vervolgens wereldwijd binnen de organisatie uit te rollen.

Nieuwe producteigenschappen

- Live Update - Met LiveUpdate kunnen klanten met een onderhoudscontract de laatste beveiligingsupdates direct downloaden van de servers van Symantec. Vervolgens kunnen zij vanaf de centrale console de updates automatisch wereldwijd uitrollen naar de ESM 5.5 managers. Symantec gebruikt een reeks beveiligingsupdates om bedrijven tegen recente veiligheidsdreigingen te beschermen en patchupdates van de leveranciers van besturingssystemen aan te bieden. De beveiligingsupdates worden elke twee maanden verspreid; wanneer het noodzakelijk is, worden de updates direct beschikbaar gesteld. De updates beschermen bedrijven eveneens tegen potentiële bedreigingen die het netwerk en het systeem instabiel maken of beschadigen.

- Gedetailleerde rapportages op maat - ESM 5.5 biedt beveiligingsbeheerders de mogelijkheid met behulp van queries rapportages op maat te maken. Het is mogelijk zelf te bepalen wie welke informatie dient te ontvangen, hoe vaak en in welke vorm. Door de integratie met Crystal Reports kunnen gebruikers ook gedetailleerde, voorgevormde rapportages samenstellen en distribueren.
- Distributie beveiligingsbeleid - De ontwikkeling van het beveiligingsbeleid voor netwerken is duur en tijdrovend. Beveiligingsmanagers kunnen met ESM 5.5 het beveiligingsbeleid gemakkelijk ontwikkelen en distribueren naar vestigingen over de gehele wereld. Hiermee is het bedrijf er zeker van dat de beveiliging overal identiek is. Ook is het mogelijk om reeds ontwikkeld beveiligingsbeleid in het systeem te importeren, uit te rollen en te installeren.
- Ondersteuning relationele databases - ESM 5.5 ondersteunt de belangrijkste relationele databases, waaronder Oracle, SQL Server en Microsoft Access. Het product verzamelt de essentiële informatie over de beveiliging en exporteert die naar de geselecteerde database. De gebruiker kan zelf overzichten toevoegen om specifieke rapporten te ontwikkelen voor een deel van de organisatie of de organisatie als geheel.

ESM 5.5 agenten, managers en modules
ESM 5.5 meet de beveiligingsrisico's en geeft advies over de mogelijke oplossingen. De host-based configuratie van ESM maakt gebruik van een 'agent' die op elk systeem is geïnstalleerd om zwaktes in de beveiliging te onderzoeken en te bepalen of het betreffende systeem aan het beveiligingsbeleid voldoet. De 'manager' instrueert de 'agenten' om de beveiligingsinformatie op te halen en te analyseren. Deze informatie wordt opgeslagen op het 'manager systeem' en naar de console gestuurd waar de beveiligingsbeheerder alle gegevens kan bestuderen. De analyse is gebaseerd op het beveiligingsbeleid van de organisatie dat gemakkelijk te wijzigen is via een of meerdere modules van ESM 5.5. De modules zijn onderdelen op maat die diverse besturingssystemen kunnen evalueren.
Symantec heeft aanbevolen beveiligingssettings voor Norton AntiVirus Corporate Edition beschikbaar. Gebruikers met een onderhoudscontract kunnen de meest recente updates van deze modules via LiveUpdate ontvangen.

Bedrijven die gebruik maken van ESM kunnen additionele modules aanschaffen om ook de
e-business applicaties en databases te beschermen. In de huidige modules is de bescherming voor Web servers en Oracle databases opgenomen.

Beschikbaarheid en verkooppunten
Enterprise Security Manager versie 5.5 is direct beschikbaar. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen deze vinden op Internet:
http://www.symantec.nl/region/nl/purchase/distributors.html

Intruder Alert 3.6 vult ESM 5.5 aan
Een allesomvattend beveiligingsbeleid is een essentieel onderdeel van de beveiligingsstrategie voor netwerken van organisaties. Het is echter ook belangrijk om de infrastructuur te beschermen tegen vijandige indringers. Symantec's Intruder Alert (ITA) 3.6, een host-based intrusion detection system (IDS), is speciaal ontwikkeld om samen met ESM 5.5 continu alle systemen en netwerken te monitoren op verkeerd gebruik van data, ongeautoriseerde of kwaadaardige toegang en misbruik van het beveiligingsbeleid.

ITA 3.6 detecteert inbreuken op de beveiliging, wijst beheerders op potentiële problemen en verhoogt het niveau van de netwerkbescherming 24 uur per dag. Het product vult andere beveiligingsmaatregelen aan, zoals firewalls, scanners en toegangscontrole. ITA 3.6 beschikt eveneens over de LiveUpdate-technologie, zodat klanten snel toegang hebben tot beveiligingsupdates om deze vanaf de centrale console wereldwijd naar de managers en agenten van ITA 3.6 uit te rollen. Meer informatie over Intruder Alert 3.6 en de oplossingen van Symantec voor intrusion detection is te vinden op
http://enterprisesecurity.symantec.com/products.

Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider op het gebied van Internetbeveiliging, biedt bedrijven, consumenten en service providers een brede reeks oplossingen voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend in virusbescherming, firewall en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, Internet content- en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van beveiligingsproducten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het Europese hoofdkantoor, het Symantec Benelux kantoor, het Symantec Security Response (voorheen SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.com