* Dagoverzicht
Duiven - Inbraak in school, verdachte aangehouden. Op 29 november 2001 omstreeks 06.00 uur hoorde een buurtbewoner van basisschool De Glijbaan te Duiven glasgerinkel. De politie werd gewaarschuwd. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam zagen zij een man wegrennen. Na een achtervolging te voet is de man aangehouden. Hij verzette zich hevig en hierbij is zowel de verdachte als een politieagente gewond geraakt. De agente liep verwondingen op in het gezicht, de verdachte een hoofdwond. Na behandeling door een arts is de verdachte, een 29 jarige man uit Arnhem, ingesloten en kon de collega verder met haar werk.
Er bleek ingebroken te zijn bij de school.

Elst -Buurmannen gaan met elkaar op de vuist.
Twee mannen gingen woensdagmiddag op de Kist in Elst met elkaar op de vuist. De aanleiding van het geschil had te maken met het gebruikersrecht van een oprit. Toen de ene man de andere man hierover wilde aanspreken kreeg hij gelijk een vuistslag op zijn oog. Tengevolge van deze klap moest hij zich onder doktersbehandeling stellen. De uitdeler van de klap is later door de politie aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Oosterhout en Zevenaar - Verkeerscontroles.
Op verzoek van buurtbewoners werd er woensdag op snelheid gecontroleerd op de Stationsstraat te Oosterhout. Deze controle leverde 11 bonnen op voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 Km/ uur.
Bij een snelheidscontrole gehouden op de straat Lentemorgen in Zevenaar zijn 4 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/h.
Woensdag ochtend heeft er in Zevenaar een verlichtingscontrole plaatsgevonden.Het merendeel van de fietsen bleek in orde te zijn. Er zijn uiteindelijk 4 bekeuringen uitgeschreven.
Bij een controle op het parkeergedrag in het centrum van Zevenaar zijn er in totaal 30 bekeuringen uitgeschreven.
Het betreft hier het parkeren in de verbodzone en het parkeren in de blauwe schijf zone.Ter verduidelijking: in de blauwe schijf zone mag er 1½ uur geparkeerd worden, mits de blauwe schijf duidelijk zichtbaar voor de voorruit is geplaatst.

*
Operatie Duif: test van optreden politie bij overvallen en ontvoering/gijzeling
Het doel van oefeningen in het algemeen is het opsporen van zwakke plekken in werkwijzen, zodat deze kunnen worden verbeterd. In die zin is het te hopen dat zwakke plekken in alle openheid aan de dag komen. De oefenleiding heeft gestreefd naar een zo groot mogelijk realiteitsgehalte, maar om redenen van veiligheid en vanwege operationele belangen kan de oefening nadrukkelijk in scène worden gezet.
Operatie Duif betreft de overval op een geldtransport voor een bankfiliaal op de hoek van de Kastanjelaan - Rijksweg in Duiven. Een medewerker loopt met een geldkoffer naar het filiaal en wordt daar overvallen door twee mannen. Daarbij wordt de geldloper door een pistoolschot in de rug getroffen. Eén van de overvallers die nog in de auto zat rijdt weg. Een opsporingsactie door de politie wordt opgezet. De andere twee vluchten naar een pand en nemen een echtpaar in gijzeling. Tijdens een worsteling voor de woning met de man wordt één van de daders in de voet geschoten. De ter plaatse gekomen politie wordt voor de woning twee keer beschoten. Onderhandelingen worden gestart met als inzet van de gijzelnemers een vrije aftocht, geld, eten en drugs. Tijdens de onderhandelingen wordt een aantal keren geschoten en wordt de gegijzelde man diverse keren mishandeld. Na verloop van tijd geven
-in het eerste scenario- de daders zich over. Vervolgens wordt de klok teruggedraaid, ten einde een ander afloopscenario te oefenen. In dit scenario wordt de gegijzelde vrouw voor de woning bedreigd met een vuurwapen. Daarop wordt besloten tot de inzet van het arrestatieteam. Ondertussen wordt ook de vluchtauto opgespoord in Babberich, naar aanleiding van diverse meldingen van het publiek. Oefenterreinen
In de oefening wordt met name de communicatie tussen de verschillende politie-instanties geoefend alsmede de procedures zoals die beschreven staan in de draaiboeken voor overvallen, gijzelingen en ontvoeringen. Onderdeel daarvan zijn de besluitvormingsprocedures, onder andere tot de zogenaamde opschaling en de vorming van de speciale Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden (SGBO). Ook de overlegvormen tussen de verschillende politie-instanties wordt getest. De cruciale oefenaspecten onttrekken zich daarmee aan het oog van de toeschouwers. Overigens zal de politie geen enkele mededeling doen over de inhoud van de verschillende procedures. Aan de oefening doen honderd medewerkers van de politie Gelderland-Midden mee. Ook worden er een zogenaamde `Lotus'-slachtoffer ingezet.