Gemeente Soest

BMU-Groep schenkt twee bomen voor plan Buitenhof

In de te realiseren beplantingsvakken in de Tensenhof komen twee Japanse notenbomen te staan. De beplantingsvakken worden beplant met Spirea's. Aan het Driftje komen in de twee bestaande beplantingsvakken Anna Paulownabomen te staan. Onder deze vakken worden ook Spiraea's geplant. De familie Uyland en de BMU-Groep schenken de twee Anna Paulownabomen aan de gemeente Soest. Bij de in- en uitrit van de Thesaurierstaete komen eveneens twee Japanse notenbomen in boomspiegels te staan.

De gemeente Soest begint 6 december - bij goede (plant)weersomstandigheden - met de aanleg van de beplanting op de Seminariehof, Driftje, Tensenhof. Bij slecht weer moeten de werkzaamheden één of meerdere dagen worden opgeschoven.

Het beleid van de gemeente Soest is erop gericht zorg te dragen voor een goede groenstructuur. Met het aanbrengen van de (boom)beplanting wordt de boomstructuur versterkt. Hiermee hoopt de gemeente Soest het 'stenige gevoel' van veel bewoners van de Seminariehof en het Driftje te verminderen.