Gemeente Soest

NV SRO nieuwe exploitant sport- en zwemcomplex Dalweg

De gemeenteraad zal worden voorgesteld om per 1 januari 2002 in te stemmen met NV SRO te Amersfoort als de nieuwe exploitant en beheerder van het sport- en zwemcomplex aan de Dalweg 181 in Soest. De nieuwe exploitant neemt het huidige personeel in vaste dienst over. NV SRO garandeert de gemeente dat zij zelf de exploitatie van de horeca zal gaan uitoefenen en er geen sprake zal zijn van verhuur c.q. verpachting.

NV SRO wil een breed, gevarieerd aanbod ontwikkelen voor alle inwoners van Soest, zoals:

bullet invoeren van het zomerzwemabonnement, waarmee alle SRO-baden (het Bosbad en zwembad Liendert in Amersfoort, zwem- en recreatiebad de Duker in Bunschoten) kunnen worden bezocht in de zomer; bullet opzetten van activiteiten in de verschillende schoolvakanties; bullet introduceren van nieuwe aquasportief activiteiten (aqua Tae Bo, aquafit);
bullet invoeren ouder- en kindzwemmen op de zaterdag; bullet invoeren van een fitnessaanbod;
bullet voorbereiden en introduceren van een nieuwe structuur zwemlessen.

Naast de vernieuwende activiteiten blijven de huidige rechten van de gebruikers vaststaan. De nieuwe exploitant streeft nauw contact na met de vaste gebruikers van het zwembad en de sporthal. Zo wordt een gespreksplatform opgericht. In een jaarlijkse gespreksronde overlegt SRO met elke vereniging over ontwikkelingen en knelpunten. Concrete afspraken worden dan gemaakt voor de volgende periode.Voor het schoolzwemmen vindt apart overleg plaats met de schoolbesturen. Het opstellen van het schoolzwemplan en het naleven van het protocol schoolzwemmen vormen daarbij belangrijk onderdelen. Een inzichtelijke klachtenprocedure komt beschikbaar ter signalering van mogelijke knelpunten en verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening. En drie tot vier keer per jaar ontvangen de vaste gebruikers een sportinfo.