Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 16.45 uur) Donderdag 29 november 2001

Maastricht, verkeerscontrole Frontensingel:
Donderdagmorgen 29 november 2001 heeft op de Frontensingel te Maastricht een controle plaatsgevonden op het al dan niet juist volgen van de voorsorteervakken op de Frontensingel voor de verkeerslichten rijrichting Statensingel te Maastricht.
Automobilisten die vanaf de Noorderbrug te Maastricht rijden in de richting van de Statensingel dienen op de Frontensingel voor te sorteren in het linker voorsorteervak, waarna vervolgens na de eerste verkeerslichten voor het verkeer richting Statensingel twee voorsorteervakken ter beschikking zijn. Vele automobilisten negeren het volgen ]van de voorsorteervakken en rijden via het voorsorteervak richting Cabergerweg waarna, na de eerste verkeerslichten zij snel van rijbaan wisselen richting verkeer Statensingel. Dit tot grote ergernis van de wachtende automobilisten die de verkeersregels opvolgen. Vanmorgen tussen 07.45 en 09.15 uur werd door de politie toezicht gehouden op het verkeersgedrag. In het totaal volgden 62 automobilisten niet het juiste voorsorteervak. 47 bestuurders kregen ter plaatse een proces-verbaal ten bedrage van fl. 180 uitgereikt. 15 automobilisten werden daarnaast op kenteken bekeurd. Zij krijgen het proces-verbaal per post thuis gestuurd.
De komende weken worden deze controles herhaald.

Maastricht, controles Veilig op de fiets:
Vanmorgen 29 november 2001 werd tussen 07.30 en 09.00 uur in het kader van het verkeersveiligheidsproject Heuvelland, Veilig op de Fiets, een controle uitgevoerd op de Oude Molenweg te Maastricht. 59 fietsers en 5 snor/bromfietsbestuurders werden gecontroleerd op de technische staat van hun voertuigen.
28 voorwaardelijke processen-verbaal werden opgemaakt tegen bestuurders die de verlichting en/of de reflectie op hun voertuigen niet in orde hadden. De bestuurders krijgen een week de tijd om de gebreken aan hun voertuigen in orde te brengen en zullen daarna ter controle deze voertuigen aan de politie moeten tonen. Is het voertuigen in orde dan vervalt het proces-verbaal. Vanmorgen bleken 14 fietsers de verlichting niet in ode te hebben, 10 hadden geen bel aanwezig, 8 hadden geen rode reflector, acht keer geen wielreflectie, vijf geen trapreflectie en twee reden met een ondeugdelijke reminrichting.