ART TECHNOLOGY GROUP

ATG Dynamo komt beschikbaar op Oracle9i application server

CONTACT
Bart van den Dobbelsteen Michele Spiewak Stephanie Fallon ATG ATG The Horn Group +31 (30) 210 6391 +1 (617) 386 1898 +1 (781) 356 7144

bdobbels@atg.com mspiewak@atg.com sfallon@horngroup.com

ATG DYNAMO KOMT BESCHIKBAAR OP ORACLE9i APPLICATION SERVER

Klanten kunnen in de toekomst hun ATG Dynamo e-Business Platform en Toepassingen ook gebruiken op Oracle9iAS, wat de markt voor ATG en haar e-Business toepassingen verder verbreedt.

UTRECHT, 27 November 2001 - ATG (Art Technology Group, Inc., Nasdaq: ARTG), leverancier van e-business platform software en toepassingssoftware voor e-commerce, relatiebeheer en portals, maakt vandaag bekend dat het ATG Dynamo(r) e-Business Platform en de Enterprise e-Business toepassingen beschikbaar zullen komen voor gebruik op de Oracle9i Application Server in 2002. De vraag uit de markt en de synergy tussen de produkten van beide organisaties zal naar verwachting het marktbereik voor met ATG Dynamo gepersonaliseerde toepassingen verder vergroten, zeker gezien de hoge performance van Oracle9iAS.

De J2EE(tm) engine van Oracle9iAS biedt een perfect schaalbare en uiterst betrouwbare oplossing voor kritieke toepassingen van het Dynamo e-Business Platform, zoals gepersonaliseerde e-commerce, eCRM en portal toepassingen. Oracle9iAS biedt ingebouwde Web page caching, load balancing, en business intelligence mogelijkheden, en natuurlijk een zeer hechte integratie met Oracle databases. Met de ondersteuning van Oracle9iAS kan ATG een nog bredere klantenbasis voorzien van een compleet management platform voor e-business initiatieven die de 'frontlijn' van e-business bepalen.

'We zijn echt ontzettend blij dat ATG, die per slot leiders zijn op het gebied van gepersonaliseerde Web toepassingen in Java en J2EE omgevingen, besloten hebben hun produkten ook uit te brengen voor de Oracle9i Application Server,' zegt Thomas Kurian, vice president bij Oracle, verantwoordelijk voor Oracle9iAS. 'ATG begrijpt als beste wat er nodig is voor werkelijk uitzonderlijke 'frontlijn' toepassingen voor grote organisaties en ondernemingen. De kracht van het ATG Dynamo e-Business Platform en van Oracle9iAS maakt de combinatie onweerstaanbaar voor onze huidige en toekomstige klanten.'

'We zien echt uit naar de nauwe samenwerking met Oracle om de ondersteuning van Oracle9iAS te realiseren. Per slot verovert Oracle9iAS terecht een steeds groter aanzien in de markt voor application servers,' zegt Lauren Kelly, senior vice president voor strategische ontwikkeling bij ATG. 'ATG Dynamo en Oracle9iAS zullen gezamenlijk een compleet nieuwe standaard neerzetten voor gepersonaliseerde e-business toepassingen, eenvoudigweg omdat de combinatie het beste biedt op het gebied van schaalbaarheid en interoperabiliteit dat op de markt te krijgen is.'

Zoals al eerder aangekondigd, zal ATG doorgaan met de ontwikkeling en het onderhoud van haar eigen ATG Dynamo Application Server voor die klanten die de complete ATG Dynamo suite willen gebruiken om hun websites op te draaien. Gebruikmakend van het voordeel van de grote portabiliteit van J2EE - een standaard waaraan ATG altijd actief heeft mee ontwikkeld - is ATG bezig om haar produkten ook geschikt te maken voor gebruik in combinatie met de andere leidende application servers in de markt, waaronder Oracle9iAS. Zo kan aan de vraag naar gepersonaliseerde e-business platforms op die application servers worden voldaan, tegen relatief geringe kosten.

Over ATG

ATG(r) (Art Technology Group, Inc.) levert een zgn. e-business software platform en toepassingssoftware voor e-commerce, relatiebeheer en portals. Over de hele wereld vertrouwen klanten op ATG voor hun 'frontlijn' toepassingen voor het opbouwen en onderhouden van wederzijds profijtelijke relaties met klanten, partners en werknemers. Te gebruiken op al de populaire application servers in de industrie, waaronder natuurlijk ATG's eigen Dynamo Application Server, zijn de produkten uit ATG's geïntegreerde suite van Java (tm) toepassingen ideaal voor grote, voortdurend en snel veranderende, gepersonaliseerde Web-toepassingen. ATG en haar wereldwijde partner netwerk helpen de bekendste organisaties ter wereld hun e-commerce en relatiebeheer zodanig te ontwikkelen dat ze echte loyaliteit genereren en de verkoop doen stijgen, en zo het maximale te halen uit hun on-line activiteiten.

Op het moment heft ATG e-business toepassingen geleverd aan meer dan 800 organisaties wereldwijd, waaronder organisaties als 3M, Procter & Gamble, Consignia (UK Post Office), Alcatel, American Airlines, AT&T, Barclays Global Investors, Deutsche Post, CGNU, BMG Direct, US Army, Eastman Kodak, Ford Motor Credit, HSBC, Deutsche Bank, Sun Microsystems, Philips, Sony, Johnson & Johnson, Aegon, AGF en Wells Fargo. Het hoofdkantoor staat in Cambridge, Massachusetts (USA), en er zijn regio-kantoren verspreid in Noord Amerika, Europa, Azië. Het Benelux kantoor is gevestigd in Utrecht. Voor verdere informatie over ATG, kijk op: www.atg.com.

(c) 2001 Art Technology Group, Inc. ATG, Art Technology Group, het Techmark, het ATG Logo, en Dynamo zijn geregistreerde handelsmerken.

29 nov 01 17:13