Gemeente Leek

INFORMATIEMARKT RODENBURG-NOORD 29 NOVEMBER 2001
De projectgroep Rodenburg-Noord heeft het afgelopen half jaar hard gewerkt aan een toekomstplan voor de wijk. Het plan bestaat uit een ruimtelijke visie voor de gehele wijk Rodenburg-Noord. Voor de ruimtelijke visie zijn een aantal spelregels opgesteld. Alle toekomstige ontwikkelingen en voorstellen voor verbetering van de groenstructuur, de wegenstructuur, de woningen, voorzieningen en aanpassingen bij de entrees van de wijk, worden volgens deze spelregels uitgevoerd.
Dit plan is inmiddels opgesteld door de projectgroep die bestaat uit de gemeente Leek, Wold & Waard Woonservice, Stichting Huurdersbelangen Leek, Buurtbelangen Rodenburg en KAW architecten en adviseurs.

Naast de ruimtelijke visie heeft Wold & Waard een plan gemaakt voor een deel van haar huurwoningen in de wijk. In dit deelgebied worden voorstellen gedaan voor sloop en vervangende nieuwbouw. In de rest van de wijk worden woningen aangewezen voor de verkoop en ca. 175 woningen zullen volgens het normale onderhoudsprogramma worden opgeknapt. Voor de huurders van Wold & Waard wordt nu dus duidelijk of er iets met hun woningen gaat gebeuren en zo ja om welke maatregelen het gaat en wanneer ze worden uitgevoerd.

De projectgroep presenteert deze plannen op de "Informatiemarkt" op donderdag 29 november a.s. tussen 16.00 uur en 21.00 uur in zalencentrum De Postwagen, Hoofdstraat 53, Tolbert

Vanwege de te verwachten grote toeloop is het niet gelukt een locatie in de wijk te vinden en daarom is gekozen voor zalencentrum De Postwagen. Tijdens de informatiemarkt is een doorlopende uitgebreide presentatie te zien van het plan. Iedereen kan in en uitlopen wanneer en zo vaak men maar wil. Tijdens de informatiemarkt zullen leden van de projectgroep aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over het plan. Ook is er een kleine enquête waarin we reacties van de bezoekers vragen op de voorstellen.