HOGESCHOOL HOLLAND

Hogeschool Holland organiseert derde LoopbaanManifestatie

Hogeschool Holland in Diemen organiseert op donderdag 29 november van 13.00 tot 18.00 uur haar derde LoopbaanManifestatie. Doel is het ondernemende en omgevingsgerichte karakter van de Hogeschool als kennis- en onderwijsinstelling onder de aandacht te brengen bij het bedrijfsleven. Daarnaast is het bij uitstek de gelegenheid voor bedrijfsleven, studenten en docenten om in contact met elkaar te komen. Dit groots opgezette evenement, waar duizenden bezoekers worden verwacht, vindt plaats op de locatie aan de Wildenborch 6 te Diemen.

Hogeschool Holland geeft praktijkgericht onderwijs aan meer dan 10.000 studenten en bij een aantal leertrajecten zijn al in het tweede jaar stageplaatsen nodig. Tijdens de Manifestie bieden zowel profit- als non-profit organisaties de studenten een kijkje in hun keuken. Gegeven de huidige economische ontwikkelingen, hebben studenten er baat bij om in een tijdig stadium van hun studie kennis te maken met de arbeidsmarkt. Voor het bedrijfsleven biedt deze dag een unieke kans om in aanraking te komen met goed kwalificeerde studenten.

Ondernemingen komen gedurende de dag in contact met tweede-, derde- en vierdejaars studenten die op zoek zijn naar een stageplaats, een afstudeerproject of een bijbaan. Daarnaast oriënteren studenten zich op hun toekomstige beroepspraktijk, al dan niet vanuit een bestaande functie.

Tientallen stands, presentaties en workshops geven een beeld van wat de student van het bedrijfsleven mag verwachten. Een indruk krijgen van de bedrijfscultuur, vragen stellen of actief meedoen aan één van de workshops, alles is mogelijk op deze dag. Zo houdt Randstad een presentatie met als thema Architect van je eigen carriére, een kennismaking met Randstad en de arbeidsmarkt. Deloitte&Touche geeft een interactieve workshop waarin de verschillende werkzaamheden van een accountant aan bod komen.
Studenten die meer van een bedrijf willen weten, hebben zich van tevoren ingeschreven voor een bedrijfspresentatie of een workshop. In het net gestoken en met hun curriculum onder de arm kunnen zij zich van hun beste kant laten zien.

Noot voor de redactie,