Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

donderdag 29 november 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op donderdag 29 november om 10.15 uur.

Na enkele hamerstukken rondt de Kamer het debat af over de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen voor het jaar 2002 (te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).

Ten slotte rondt de Kamer het debat af over de begroting van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij voor het jaar 2002 (te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).
Justitie: 10.00 tot ca. 12.00 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over diverse onderwerpen met betrekking tot vreemdelingenbewaring. Er wordt onder meer gesproken over het invoeren van de identificatieplicht in het strafrecht om illegaal verblijf tegen te gaan.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 10.00 tot ca. 12.00 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over het evaluatierapport inzake de experimentregeling persoonsgebonden reïntegratiebudgetten (PRB).

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.30 tot ca. 12.30 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over het onderzoek naar standplaatsen en woonwagens en over de huisvesting van de woonwagenfamilie Petalo.

Financiën en Verkeer en Waterstaat: 11.30 tot ca. 13.30 uur
Agenda: algemeen overleg met minister Zalm (Financiën) en staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) over de verwerving van aandelen door de Staat der Nederlanden in KPN N.V.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 13.30 tot ca. 15.30 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Remkes Milieubeheer) over stedelijke vernieuwing en over de betonschadeproblematiek in Zaandam.
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Financiën: 13.30 tot ca. 16.30 uur Troelstrazaal Zaken en Koninkrijksrelaties) en staatssecretaris Bos (Financiën) over diverse onderwerpen met betrekking tot het gemeente- en provinciefonds.
Europese Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 14.00 tot ca. 15.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Sociale Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 14.00 tot ca. 15.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: gesprek met een aantal regionale artsen over de postitie van algemene ziekenhuizen.

Justitie, Economische Zaken, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Financiën:
14.00 tot ca. 16.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Korthals (Justitie), Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en Vermeend (Sociale Zaken en
Werkgelegenheid) over diverse onderwerpen met betrekking tot de structuurregeling. Dit is de wettelijke regeling voor commissariaten bij grote ondernemingen.

Defensie: 14.00 tot ca. 16.00 uur Klompézaal
Agenda: algemeen overleg met minister De Grave (Defensie) over diverse onderwerpen met betrekking tot de internationale vredesmacht in Ethiopië en Eritrea van de UNMEE (United Mission in Ethiopia and Eritrea). Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 14.30 tot ca. 17.30 uur Oude Zaal
(Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de positie van algemene ziekenhuizen.
Dit overleg is in verband met ziekte van de minister komen te vervallen.

Europese Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 15.00 tot ca. 16.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: algemeen overleg met de staatssecretarissen Van der Ploeg (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) en Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Cultuur van de lidstaten van de Europese Unie.

Verkeer en Waterstaat: 15.30 tot ca. 17.30 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) over verschillende onderwerpen met betrekking tot het Deltaplan Grote Rivieren. Europese Zaken en Financiën: 16.00 tot ca. 17.30 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met minister Zalm en de staatssecretarissen Bos (beiden Financiën) en Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Financiën van de lidstaten van de Europese Unie.

Justitie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Defensie: 16.45 tot ca. 18.45 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Korthals (Justitie), De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en De Grave (Defensie) over de technische en juridische aspecten van het grootschalig afluisteren van moderne telecommunicatiesystemen.

Justitie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Defensie en Financiën:
19.30 tot ca. 22.30 uur Groen van Prinstererzaal De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Zalm (Financiën) over de budgettaire gevolgen van terrorismebestrijding en het actieplan Terrorismebestrijding en Veiligheid . BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN
Economische Zaken: 10.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures. Verkeer en Waterstaat: 11.00 tot ca. 12.00 uur Suze Groenewegzaal Rijksuitgaven en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 11.00 tot ca. 12.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal
Agenda: briefing door ambtenaren van de Algemene Rekenkamer inzake Hulpmiddelen in de gezondheidszorg. Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 11.30 uur Van Someren-Downerzaal
Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 13.45 uur Van Someren-Downerzaal
17.30 uur een delegatie van Servische journalisten (Klompézaal).