DIMA CONSULTANCY GROUP

Medewerkers & managers verbeteren prestaties dankzij topsport

PERSBERICHT

29 november 2001, Schiphol

Medewerkers en managers verbeteren prestaties dankzij topsport

Waarom pieken toppers op het juiste moment, daar waar anderen falen? Aan de top zijn fysieke verschillen zelden de onderscheidende factor en zijn mentale factoren veelal bepalend voor het behalen van succes en het leveren van topprestaties. Dit geldt voor topsport, maar even zo goed voor prestaties op het werk. De optimale prestatie, genaamd FLOW, ligt hier aan de basis van succesvol presteren. Keizer Prestatie Consultancy heeft haar kennis en kunde van de topsport vertaald naar het werk, met als doelstelling prestatiebevordering en resultaatverbetering. Hierbij is het herkennen en hanteren van eigen mogelijkheden cruciaal. Door de vergelijking met topsport te maken, wordt duidelijk dat factoren als spanningcontrole, concentratievermogen en persoonlijke barrières in het bedrijfsleven een even belangrijke rol spelen als bij het leveren van topsportprestaties.

Op basis van die kennis heeft Keizer Prestatie Consultancy een uniek pakket aan producten en diensten samengesteld dat inspeelt op de toenemende behoefte aan prestatiemanagement. Een ontwikkeling die is ontstaan als gevolg van de groeiende, haastige en competitieve maatschappij. Alle activiteiten hebben hun specifieke doelstelling gericht op de optimale prestatie. Het verbeteren van de mentale fitheid is een van de aspecten die daartoe kan bijdragen en waarvoor tal van producten aanwezig zijn, op basis van de meest moderne technieken en apparatuur. Zo maakt men in een ruimte met beperkte zintuiglijke prikkels gebruik van IMS-training, Integrative Motion Systems, die onder andere bijdraagt aan een diepe ontspanning.

Keizer Prestatie Consultancy is een adviesbureau voor topprestaties in sport en werk. Naast activiteiten op het gebied van mentale fitheid, houdt zij zich bezig met mentale begeleiding van managers en topsporters, preventie en interventie op het gebied van ziekteverzuim bij werkgevers en doelgericht verzuimmanagement. Daarbij wordt de benadering voortdurend getoetst en aangepast aan de meest recente sportwetenschappelijke onderzoeksresultaten.

Noot voor de redactie (