Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 november 2001


Inbraak in woning Leiden (D4)
Op woensdag 28 november werd er overdag ingebroken in een woning aan de Rossinistraat. Een ruitje van een raam werd vernield waarna het hefboompje omhoog en het raam ontsloten kon worden. Uit de woning is een videorecorder en een fototoestel gestolen.

Aanrijding Alphen aan den Rijn (D5)
Een 24-jarige Alphense is op woensdag 28 november met hoofdletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Als inzittende van een auto raakte zij betrokken bij een aanrijding op de Van Foreestlaan. Rond 14.40 uur sloeg een 22-jarige automobilist uit Amersfoort links af. Hij zag daarbij een tegemoetkomende auto bestuurd door een 27-automobilist uit Alphen vermoedelijk over het hoofd.

Inbraak woning Waddinxveen (D6)
Bij een inbraak in een woning aan de Gerstakker is gisteravond een bankpas en een geldbedriag ontvreemd. De dader was binnengekomen door een schuifpui te forceren. Een groot deel van de woning werd overhoop gehaald.

Inbraak woning door hengelaar Gouda (D7)
In een woning aan de Constantijn Huygenstraat is tussen 27 en 28 november jl ingebroken. De dader kreeg toegang tot de woning door de voordeur open te hengelen. Een GSN, rijbewijs en pasjes werden weggenomen.
In een wo ing aan de Volmolenhof is eveneens ingebroken. Hier werd een voordeur opgengewrikt. Twee telefoons en geld werden weggenomen.

Bedreiging Reeuwijk (D7))
Op donderdag, 29 november, omstreeks 00.40 uur kwam een melding binnen dat op de Reeuwijksehout zojuist een man bedriegd was met een vuurwapen. De melder maakte bekend dat hij op de parkeerplaats was aangesproken door een andere man met de vraag of hij wat wilde gebruiken. Ook verklaarde de melder dat deze man een vuurwapen bij zich zou hebben. De politie ging snel terplaatse en trof een auto op de parkeerplaats aan met daarin twee inzittenden. De personen, een man en een vrouw werden uit de auto gepraat. De man, een 32-jarige Hillegommer, voldeed niet geheel aan de instructies van de agenten en liep op hen af, terwijl hij gesommeerd was te blijven staan. Hierop lostte één van de agenten een waarschuwingsschot. De man bleef hierop wel staan en werd aangehouden. De vrouw, een 26-jarige Goudse, werd eveneens aangehouden. Na onderzoek bleek dat er mogelijk sprake is geweest van een valse melding. Hiernaar doet de politie nader onderzoek. De man en de vrouw werden in de loop van de nacht weer vrijgelaten.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326