Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmorgen
11:17 donderdag 29 november 2001

Dirk Neef 0522 - 274015

Met auto uit de bocht

BUINERVEEN. Een 31 jr. man uit Buinerveen vloog in de nacht van woensdag op donderdag op de Noorderstraat tussen Buinerveen en Drouwenerveen met zijn auto uit de bocht. Hij zag de flauwe bocht te laat en botste tegen een links in de berm staande boom. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Alcohol in het verkeer

NOORD SLEEN. Een 54 jr. man uit Oosterhesselen werd woensdagavond aangehouden op de Middelesweg in Noord Sleen. De man werd staande gehouden bij een snelheidcontrole omdat hij 29 km te hard reed. Omdat hij gedronken had werd er een blaastest afgenomen. Daarbij werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,6 promille.


*
Autoinbraak

EELDE. Op een parkeerplaats aan de Hoofdweg in Eelde werd woensdagavond ingebroken in een auto. Een ruit werd vernield. De radio werd uit de auto gestolen.


*
Autoinbreker aangehouden

ASSEN. Donderdagmorgen hield de politie op aanwijzing van een getuige een 43 jr. man uit Assen aan die verdacht wordt van inbraak in een auto. De getuige zag de man op de Oude Molenstraat in Assen in een auto zitten waarvan een ruit kapot was. Toen de getuige de man aansprak ging deze er vandoor. De getuige volgde hem, informeerde de politie en kon de agenten precies aanwijzen waar de verdachte was. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.


*
Inbraken

PESSE. Uit een woning aan de Hendrik Reindersweg in Pesse is woensdag geld gestolen. Terwijl de bewoners afwezig waren werd er ingebroken door een ruit te forceren. De woning werd doorzocht en het gevonden geld werd meegenomen.

HOOGEVEEN. Woensdagavond ontdekte de bewoner van een flatwoning aan de Grutto in Hoogeven dat er bij hem was ingebroken. Waarschijnlijk kwam men binnen via de zogenaamde flippermethode (terugduwen van het slot). De deur zat niet op het nachtslot. Uit de woning werd o.a. een videorecorder en een gitaar gestolen.

COEVORDEN. Woensdag werd ook ingebroken in een woning aan de Anne de Vrieslaan in Coevorden. Een raam werd geforceerd. Uit de woning is geld en een stereo-installatie gestolen.


*
Verdachte aangehouden

HOOGEVEEN. Op aanwijzingen van een medewerker van een beveiligingsbedrijf hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag op een bedrijfsterrein aan de Lindberghstraat in Hoogeveen een 34 jr. man uit Leiden aan. De door de beveiligingsmedewerker gewaarschuwde politie trof de Leidenaar aan bij een kapot raam van een bedrijfspand. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.


*
Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN. Toezichthouders van de gemeente hielden woensdagmiddag in het centrum van Hoogeveen twee mannen van 20 en 25 jr. uit Groningen en Amsterdam aan, die verdacht worden van het stelen van een mobiele telefoon. De diefstal werd gepleegd in een winkel aan de Hoofdstraat. Medewerkers ontdekten de diefstal en waarschuwden de politie en de Toezichthouders. Op basis van het signalement dat medewerkers van de winkel gaven werden de mannen opgespoord. Ze probeerden met een snelle vlucht te voet nog te ontkomen maar konden uiteindelijk tocht worden aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.


*
Brand in leegstaand pand

ASSEN. Woensdagavond rukte de brandweer van Assen uit naar een binnenbrand in het leegstaande pand aan het Neptunusplein (voormalige Albert Heijn). Het brandde op meerdere plaatsen in het pand. De brandweer bluste de brandjes. De politie vermoedt brandstichting en vraagt mensen die woensdagavond iets verdachts hebben gezien contact met haar op te nemen.


*
Gevallen met de fiets

EMMEN. Op de Hondsrugweg in Emmen kwam donderdagmorgen een 15 jr. jongen uit Borger te vallen. Waarschijnlijk is de jongen duizelig geworden en daardoor gevallen. Hij werd voor onderzoek meegenomen met de ambulance.


*
Een dode bij frontale botsing

COEVORDEN. Op de N-34 tussen Dalen en Coevorden kwam donderdagmorgen kort na 07.00 uur een vrouwelijke automobilist om het leven. De vrouw reed in de richting Emmen. Door nog onbekende oorzaak kwam zij met haar auto in de rechterberm. De auto kwam weer op de rijbaan en botste op de linkerrijstrook frontaal op een tegemoetkomend bestelautootje. De vrouw overleed ter plaatse. De bestuurder van de andere auto raakte gewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis. De N-34 was tot ongeveer 10.00 uur gestremd. De gegevens van de bij de aanrijding betrokken personen zijn nog niet geheel bekend en worden mogelijk in de middagberichten gemeld.


*
Politie zoekt getuigen

MEPPEL. De politie in Meppel is op zoek naar een bordeauxrood busje. De bestuurder of bestuurster van dit busje raakte dinsdagavond tegen 18.35 uur op het St. Pietersland in Meppel met de rechterbuitenspiegel een 14 jr. meisje op een fiets. Het fietsende meisje werd ingehaald door het busje en daarbij aan de schouder geraakt. Zij kwam te vallen en raakte licht gewond. Een passant bracht het meisje naar huis. De politie in Meppel wil graag in contact komen met de bestuurder of bestuurster van dit busje en met getuigen.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe