Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.55 uur
Woninginbreker aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij gepoogd had in te breken in een woning.

Een getuige zag de man via een regenpijp naar boven klimmen bij een woning aan de Elzas. Toen de man bijna boven was brak de regenpijp af en viel de inbreker enkele meters naar beneden en rende vervolgens hard weg.

De politie werd gewaarschuwd en trof in de omgeving de man aan. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat hij goederen in zijn bezit had die eerder waren gestolen uit een woning aan het Zwarte Woud. De man ingesloten voor verhoor.

Mannen rijden in gestolen auto

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden omstreeks twaalf uur een tweetal mannen aangehouden omdat ze in een gestolen auto reden.

Surveillerende agenten zagen de auto rijden over de Catharijnesingel en uit onderzoek bleek dat dit voertuig als gestolen stond opgegeven. De mannen in de leeftijd van 29 en 33 jaar afkomstig uit Soest en Ede werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

3 autoinbrekers aangehouden

UTRECHT- Op woensdagochtend werden 3 jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar in hun woning aangehouden als verdachten van autoinbraak.

Uit politieonderzoek is gebleken dat de Utrechters betrokken zijn geweest bij verschillende autoinbraken gepleegd in de wijk Kanaleneiland. Bij deze inbraken werden voornamelijk laptops weggenomen.

Het drietal is inverzekering gesteld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De jongens die zijn aangehouden zijn al meerdere keren met politie en justitie in aanraking gekomen voor verschillende misdrijven.

Verkeerscontroles

UTRECHT- Op woensdagochtend raakte een 32-jarige automobilist uit Utrecht zijn rijbewijs kwijt nadat hij veel te hard over de Waterlinieweg reed. Surveillerende agenten zagen de man rijden over de Waterlinieweg met een snelheid van 133 kilometer per uur terwijl 70 kilometer hier de maximum snelheid is. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT- Op woensdagochtend vond er van tien tot twaalf een snelheidscontrole plaats op de Eykmanlaan. In totaal passeerden 867 voertuigen de controlepost en 124 reden hiervan te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Op woensdagmiddag vond er van twee tot vier een snelheidscontrole plaats op de Joseph Haynlaan. In totaal passeerden 883 voertuigen de controlepost en 65 reden hiervan te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Voetbalwedstrijd rustig verlopen
UTRECHT- De voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht PSV woensdagavond is rustig verlopen. Voor de wedstrijd kregen 7 supporters een bekeuring omdat ze alcohol nuttigden.

Een 29-jarige man uit Utrecht werd aangehouden omdat hij zwaar beschonken over het Herculesplein liep. Hij wilde zijn gegevens niet opgegeven en werd meegenomen naar het bureau. Na verhoor kon hij het bureau weer verlaten (na de wedstrijd).

In het stadion wilde een 30-tal supporters via de gracht het vak van de bezoekende supporters oplopen. Deze supporters werden door de stewards tegengehouden en de stewards werden geholpen door de politie die hierbij de wapenstok gebruikten.