Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-11-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.10 uur
Verkeerscontroles

IJSSELSTEIN / NIEUWEGEIN / BENSCHOP -De politie heeft op woensdag 28 november op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

In de vroege ochtenduren is tussen kwart over zeven en tien over half acht een korte verlichtingscontrole op de Randdijk in IJsselstein gehouden. Zeven (brom-)fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Tussen twee uur en drie uur in de middag hebben politiemensen met een lasergun een snelheidscontrole op de Sweelincklaan in Nieuwegein gehouden. Vijf bestuurders werden bekeurd omdat zij harder dan de toegestane 50 km/u reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

Eveneens in de middag werd tussen tien over vier en kwart voor zes op het Dorp in Benschop met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij harder reden dan 50 km/u, ook hier reed de bestuurder met de meeste haast 73 km/u.

Caravan in de brand

HOUTEN In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 november is een caravan uitgebrand.

Rond half vier kreeg de politie de melding van een brand aan de Futenweide. Ter plaatse bleek de caravan van een 43-jarige man uit Houten nabij zijn woning in de brand te staan. De brand werd door de brandweer geblust, maar de caravan ging geheel verloren. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van deze brand.

Dokterstas uit auto gestolen

NIEUWEGEIN Op woensdag 28 november aan het begin van de middag constateerde een 41-jarige dokter uit Nieuwegein dat zijn auto op de Weesperveste was opengebroken en dat daaruit zijn tas met o.a. medicijnen was weggenomen.

In de tas bevonden zich onder meer enkele ampullen met morfine, een spuit met een bloeddrukverlagend middel, een klysma met valium en diverse andere medicijnen. Het ondeskundig gebruik van deze middelen dan wel het in aanraking komen hiermee kan gevaar voor de gezondheid opleveren. De tas is van leer en rood van kleur.

Mocht iemand de tas aantreffen dan wordt die persoon verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.