Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-11-2001

Politieberichten district Binnensticht, 10.30 uur
Aanrijding letsel

ZEIST Woensdagavond ontstond op de Jacob Catslaan een aanrijding tussen een bromfiets en een auto. De bromfietser en zijn passagier raakten hierbij gewond.

Even na zessen reed een 18-jarige man uit Zeist met als passagier een 16-jarige vrouw uit Zeist op zijn bromfiets over de Jacob Catslaan. Een 29-jarige vrouw uit Zeist reed met haar auto vanuit de Constant Huytgenslaan de rotonde op. Terwijl de auto al op de rotonde reed wilde de bromfietser de rotonde oprijden. Hij verleende geen voorrang aan de automobiliste en botste tegen de zijkant van de auto. De bromfietser en zijn passagier kwamen hierbij ten val.

De 18-jarige man was gewond aan zijn been en de 16-jarige vrouw aan haar hoofd. Beiden zijn voor behandeling meegenomen naar het Diaconessen ziekenhuis. Na behandeling konden zij weer naar huis.

Snelheidscontroles

ZEIST De politie heeft woensdag 28 november op verschillende locaties in Zeist een snelheidscontrole gehouden.

Tussen half tien en kwart voor twaalf s morgens werd gecontroleerd aan de Utrechtseweg. Hier werd de snelheid van 1.224 voertuigen gemeten. De maximumsnelheid ter plaatse is 80 km/u. 37 automobilisten reden te hard. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 103 km/u.

Tussen kwart over twaalf en kwart over één s middags werd op een andere locatie langs de Utrechtseweg gecontroleerd. Toen werd de snelheid van 1.243 voertuigen gemeten. 48 automobilisten overtraden de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 89 km/u.

Tussen half twee en vier uur s middags werd gecontroleerd op de Amersfoortseweg. Hier geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. De snelheid van 1.199 voertuigen werd gemeten. 54 automobilisten reden te hard. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 122 km/u.

Op een andere plek langs de Amersfoortseweg werd tussen twee en kwart over vier s middags ook een snelheidscontrole gehouden. Hier werd de snelheid van 1.124 voertuigen gemeten. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. 24 automobilisten reden te hard. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 109 km/u.