Gemeente Sneek


Uitstel herinrichting Scharnestraat

Op verzoek van de winkeliers begint de gemeente Sneek pas volgend jaar met de herinrichting van de Scharnestraat. De zakenlieden verwachten namelijk in de drukke december winkelmaand teveel overlast van de werkzaamheden. In goed overleg is daarom besloten met het eerste deel van de herinrichting - het verbeteren van de riolering - halverwege januari 2002 te beginnen. Het herstraten schuift daardoor ook op, maar het is de bedoeling dat de bestrating meteen na de rioleringswerkzaamheden wordt aangepakt.

Binnenstad 30-km zone
Inmiddels is de herinrichting van de Marktstraat en het Leeuwenburg zo goed als afgerond. De regenwaterafvoer is gereed, het straatmeubilair is geplaatst en de meeste lantaarnpalen staan er ook. Alleen voor Onder de Linden en de Bankier worden volgend jaar nog bomen geplant en de houten lichtmasten met spots moeten nog worden geplaatst.

Ook de verkeersborden die aangeven dat aan de stadhuiskant van de Marktstaat niet mag worden geparkeerd, staan er. Hoewel heel verleidelijk, is het namelijk verboden de auto op het brede trottoir-zonder-stoeprand te plaatsen.

Met het oog op de verkeersveiligheid is de hele binnenstad een 30-km zone geworden. Omdat nu toch veel werkzaamheden met betrekking tot de herinrichting plaatsvinden, zijn meteen de bijbehorende verkeersborden geplaatst. Uitgezonderd van de aan- en afvoerwegen is het centrum nu een gebied waar niet sneller dan 30 kilometer per uur mag worden gereden.