KBC


KBC Securities opent totaal vernieuwde site voor de actieve, particuliere on-linebelegger (29/11/2001)
In oktober 1999 opende KBC Securities de webstek www.bolero.be, waarop particuliere beleggers sindsdien on line beursorders konden plaatsen. Door de snelle ontwikkeling van zowel de financiële markten als het internetlandschap, blijft het
aanbieden van een site voor on-linebeursverrichtingen een belangrijke uitdaging.
Behalve in diensten voor de klassieke doelgroepen, institutionele beleggers en
bedrijven, gelooft KBC Securities sterk in het uitbouwen van de dienstverlening ten behoeve van de particuliere beleggers. KBC Securities telt op dit ogenblik ruim 10 000 particuliere cliënten, waarvan er zo'n 3 500 gebruikmaken van Bolero. Vandaag opent KBC Securities een volwaardige opvolger van de pioniersite Bolero.
1. Troeven van de nieuwe site
Onderzoek bij de bestaande cliënten van Bolero wees uit dat de behoeften van de actieve particuliere belegger almaar toenemen. Daarom ging KBC Securities bij de ontwikkeling van zijn totaal vernieuwde site uit van de volgende drie kernideeën:

- Multikanaaltoepassing

- Real-time informatie

- Veiligheid

Multikanaaltoepassing
Bolero.be geeft de beleggers de kans om hun orders on line te plaatsen of - als het niet anders kan - telefonisch, via de orderdesk die bereikbaar is van 8 uur tot 22 uur. Dat gebeurt bovendien tegen dezelfde tarieven.
Bevestigingen van uitgevoerde orders ontvangt de belegger per SMS-bericht of e-mail. Dat biedt de gebruiker voordelen qua snelheid en gebruiksvriendelijkheid - hij kan zelfs vanuit de wagen op de beurs handelen.

Real-time informatie
Per opgevraagd aandeel krijgt de Bolero-gebruiker de volgende informatie in real time:

- koersinformatie, met diepte-informatie over de markten waar mogelijk.

- analyses, commentaren, persberichten, technische analyses, etc. van verschillende bronnen. Dit zijn KBC Securities en zijn team van meer dan vijftig analisten, Reuters, TijdNieuwslijn en PRLine.

Veiligheid
KBC Securities interpreteert veiligheid in de brede zin voor Bolero.be.
De nieuwe site is uitgerust met een unieke, doorgedreven internetbeveiliging, Multisecure
ETS van Ubizen, gebaseerd op het systeem van encryptie en de digitale handtekening. Wanneer elektronica of internetverbindingen het toch zouden laten afweten, is er nog steeds
het vangnet van de Bolero orderdesk.

Ten slotte kan de Bolero-cliënt er gerust op zijn: achter Bolero staat immers alle ervaring en knowhow van KBC Securities, een 100%-dochtermaatschappij van KBC Bank.
KBC Securities is actief in Amsterdam, Brussel, Madrid, New York en Parijs. Het is rechtstreeks lid van Euronext en Nasdaq Europe. Daarnaast valt KBC Securities onder de controle van de Commissie voor het Bank- en Financiewezen.


2. Bolero.be: overzicht van de mogelijkheden Hieronder volgt een beknopte opsomming van de nieuwe kenmerken, die het verschil met vroeger én met de concurrentie maken.

Uitbreiding van het aantal bereikbare beurzen naar 17: de Bolero-cliënt kan orders
plaatsen op Euronext, de Amerikaanse beurzen (Nasdaq, Amex, NYSE), Nasdaq Europe, en de beurzen van Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen.

Integratie van "trade"-pagina en informatiepagina's: op één scherm ziet de belegger alle nodige informatie over één aandeel, op datzelfde scherm kan hij ook onmiddellijk een order
plaatsen. "Surfen" tussen verschillende schermen hoeft niet langer.

Meer informatiebronnen: de belegger krijgt toegang tot de studies van de analistenteams van KBC Securities, Reuters, PRLine en TijdNieuwslijn.
Real-timekoersinformatie wordt bovendien aangevuld met diepte-informatie over de markten.

Meer voorlichting: het publiek gedeelte van de site bevat meer informatie over beleggen in het algemeen. Dit omvat een beleggerslexicon, de Bolero-beleggerstest, een literatuurlijst en links.

Eenvoudiger zoekmotor voor opzoeken van aandelen: de gebruiker kan een code (ISIN of andere) of de naam van een bedrijf invoeren in één zoekvlak. De zoekmotor herkent immers alle vormen.

Grafieken: de beschikbare grafieken kunnen door de gebruiker worden aangepast op basis van een aantal zelfgekozen parameters.

Virtuele portefeuille: naast de reële portefeuille heeft de gebruiker toegang tot vijf virtuele portefeuilles, die dezelfde kenmerken vertonen als de reële portefeuille. Opnieuw een extra tool om meer vertrouwd te raken met de financiële markten.

Contextuele hulp per pagina: binnen het transactionele gedeelte kan de gebruiker, per pagina en per belangrijkste functie, de hulp van de "Assistant" inroepen (rechtermuisklik) voor meer informatie.

Veiligheid verscherpt, mobiliteit verhoogt: de nieuwe Multisecure ETS verhoogt de veiligheid van de transacties, maar verhoogt ook de mobiliteit en het gebruiksgemak.
Transacties kunnen sneller uitgevoerd worden en aanloggen op de site wordt eenvoudiger (de vroegere authenticatiediskette verdwijnt).

Infrastructuur: de volledige technische infrastructuur - waaronder de webserver - werd ontdubbeld. Vanzelfsprekend voor een toepassing die het moet hebben van kracht en
beschikbaarheid.

Contactinfo: Voor meer informatie of een demonstratie kunt u steeds contact opnemen met Patrick Vande Kerckhove (+32 2 421 24 00 of patrick.vandekerckhove@kbcsecurities.be)