Euronext Brussels

Persberichten - 29/11/2001

Solvay knoopt exclusieve onderhandelingen aan met Groep Montedison over overname Ausimont

Solvay knoopt exclusieve onderhandelingen aan met Groep Montedison over overname Ausimont

Solvay heeft met de groep Montedison exclusieve onderhandelingen ingezet met de bedoeling 100% van Ausimont over te nemen en100% van diens holdingmaatschappij Agora.

SOLVAY is een internationale farmaceutische en chemische groep met zetel in Brussel en actief in 50 landen met ongeveer 32.000 medewerkers. In 2000 bedroeg zijn geconsolideerde omzet 8,9 miljard EUR, gespreid over vier sectoren : Chemie, Kunststoffen, Kunststofverwerking en Farmaceutische Producten. De Groep is reeds actief op het gebied van gefluoreerde specialiteiten. Solvay staat in de Euronext 100-index bij de Europese topbedrijven gerangschikt. Nadere informatie op www.solvay.com.

AUSIMONT is een producent van gefluoreerde specialiteiten met zetel in Bollate (Milaan). Deze vennootschap beschikt over een aantal productie- en researchlocaties in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf telt 2000 werknemers en realiseert een jaaromzet van om en bij de 600 miljoen EUR. Zijn activiteiten vormen een goede aanvulling op die van Solvay.

AGORA is een subholding van de groep Montedison, die100% van het kapitaal van Ausimont in handen heeft.

MONTEDISON is een internationale groep die met ongeveer 33.000 werknemers actief is in diverse industrie- en dienstverleningssectoren. De Groep factureerde vorig jaar een omzet van 14,3 miljard EUR.

Bron: Solvay
Provider: Euronext Brussels