ICT Automatisering NV

Barendrecht, 29 november 2001

ICT Automatisering bundelt activiteiten

ICT Automatisering N.V. (ICT) heeft besloten haar organisatiestructuur te wijzigen. Door de activiteiten van het Embedded segment Professionele Systemen en Industrie (PSI) te bundelen met de activiteiten van ICT Office en ICT Telecom ontstaat een nieuwe werkmaatschappij ICT Solutions. In de nieuwe werkmaatschappij krijgen de activiteiten de gewenste schaalgrootte waarmee ICT beter in staat is in te spelen op de behoefte van afnemers. Met deze maatregelen heeft ICT met ingang van 1 januari 2002 twee werkmaatschappijen; ICT Embedded en het nieuwe ICT Solutions. Door gebruik te maken van de aanwezige kennis en synergievoordelen kan ICT een complete line of business aanbieden, waarin klanten worden bediend volgens het 'one-stop-shop' principe.

In het afgelopen halfjaar is duidelijk geworden dat er vele synergie- en efficiencyvoordelen te behalen zijn als de activiteiten van PSI, ICT Telecom en ICT Office worden gebundeld. Door de activiteiten samen te voegen krijgt ICT Solutions de gewenste schaalgrootte om beter in te spelen op de wensen en behoeften van de klant. Niet alleen de gezamenlijke klantbenadering maar ook het combineren van conceptueel aanwezige kennis en het verzorgen van de implementatie zorgt ervoor dat een complete line of business kan worden aangeboden, het zogenaamde 'one-stop-shopping'.

ICT Solutions zal bestaan uit ICT Office B.V., ICT Telecom B.V., X-tern Automatiseringsdiensten en het voormalige Embedded segment Professionele Systemen en Industrie (PSI). Na verwerving van de laatste 30% in het aandelenkapitaal van Xirius Nederland BV in het eerste kwartaal 2002 zal ook deze vennootschap van ICT Solutions deel uit gaan maken. Hierbij zal gekozen worden voor die markten waar ICT Solutions duidelijk haar toegevoegde waarde heeft. ICT Solutions is actief in de markten verkeer en vervoer, industrie, centrale overheid, banken en verzekeringen en de telecommarkt. ICT Embedded zal zich blijven richten op Consumenten Systemen en Multimedia (CSMM) en Gedistribueerde Systemen en Mechatronica (DSM).

Profiel ICT
ICT is werkzaam op het terrein van embedded software, telecommunicatie en administratieve automatisering. De activiteiten zijn onderverdeeld in ICT Embedded, ICT Telecom en ICT Office. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Telecom heeft als activiteit technische ontwikkeling die plaatsvindt op de markt voor telecommunicatie software services, systems integration en network management bij het totale ontwerp, de realisatie en het integratieproces. ICT Office richt zich op de technische dienstverlening rond de administratieve en informatieverwerkende processen, gespecialiseerd in multi-tier client server en front-office toepassingen. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit zes vestigingen in Barendrecht, Eindhoven, Deventer, Almere, Maarssen en Groningen.

Voor nadere informatie:

De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 646 000 Website: www.ict.nl