Laurus NV

Laurus verkoopt Spar Convenience, 29 november 2001 Laurus verkoopt Spar Convenience, 29 november 2001 Laurus NV heeft het voornemen om Klaver Holding BV waartoe alle activiteiten van Spar Convenience behoren te verkopen. Spar Convenience zal worden gekocht door drie samenwerkende partijen te weten: Sperwer, Spar Detaillistenvereniging en het management van Spar Convenience. Binnen deze samenwerking zal Sperwer een meerderheidsbelang hebben. De formule van Spar Convenience past, zoals al eerder aangekondigd, niet langer in de strategie van Laurus.

Spar Convenience levert aan 260 zelfstandig ondernemers, 284 rijdende winkels en 180 overige groothandelsafnemers. De groothandelsomzet van Spar Convenience bedroeg in 2000 271 miljoen. Het hoofdkantoor en distributiecentrum van Spar in Zevenbergen en het distributiecentrum in Alkmaar worden ook overgenomen. In totaal werken er 514 medewerkers bij Spar Convenience. Als gevolg van deze voorgenomen transactie zullen geen gedwongen ontslagen vallen. Spar zal als afzonderlijke werkmaatschappij binnen Sperwer opereren. De verkoopprijs wordt niet bekendgemaakt.

Aan de respectievelijke ondernemingsraden van Laurus en Sperwer is gevraagd advies uit te brengen. De vakorganisaties en SER zijn inmiddels geïnformeerd De voorgenomen overname zal worden aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).