Euronext Brussels

Persberichten - 30/11/2001

IBAs eenheid in Bridgeport, New Jersey, saneert met succes de eerste vrachtladingen post voor de Amerikaanse postdiensten

IBAs eenheid in Bridgeport, New Jersey, saneert met succes de eerste vrachtladingen post voor de Amerikaanse postdiensten

Louvain-la-Neuve, België, 29 november 2001 (gelijktijdig vrijgegeven in Chicago, USA) IBA heeft vandaag bekendgemaakt dat haar eenheid voor elektronen- en röntgenstraling in Bridgeport, New Jersey tijdens de eerste werkweek minstens tien aanhangwagens van de Amerikaanse postdiensten met succes gesaneerd heeft.

We zijn zeer verheugd dat we deze resultaten niettegenstaande de vakantieperiode rond Thanksgiving konden bereiken, zei John Gilbert, Director of Operations in de Noord-Amerikaanse vestiging van IBA. We verwerken momenteel om de 3,5 uur een vrachtlading post. Eenmaal op volle snelheid gekomen, zouden we in staat moeten zijn om minstens 7 aanhangwagens post per dag met elektronenstraling te behandelen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het volume per vrachtwagen en van het soort post.

IBA zet momenteel in de eenheid van Bridgeport extra personeel in om de werkzaamheden op volle snelheid te brengen, waardoor de post 24 uren per dag, 7 dagen in de week gesaneerd kan worden. Het huidig aantal personeelsleden zal van 24 tot 30 opgevoerd worden om het hoofd te bieden aan de toegenomen werklast. Daarnaast zal IBA een röntgenbehandeling aanbieden voor de sanering van omslachtige postconfiguraties die door hun afmeting, hun vorm en hun volume niet geschikt zijn voor de behandeling met elektronenstralen. Het voordeel van IBAs innovatieve röntgentechnologie is dat deze een betere penetratie mogelijk maakt.

IBA nam ook deel aan de vergadering van de Nationale Academie voor Wetenschappen die door de Amerikaanse regering georganiseerd werd om de sanering door elektronen- of röntgenbestraling wat grondiger te onderzoeken en advies te verstrekken aan het Congres.

Het doet ons plezier dat we de Amerikaanse postdiensten kunnen helpen om de post veiliger te maken voor hun eigen personeel en klanten, voegde Mark McLoughlin, Voorzitter van de Noord-Amerikaanse vestiging van IBA eraan toe. Het is een goed gevoel om te weten dat IBAs technologie kan bijdragen tot het oplossen van de huidige problemen rond de postverdeling in het Centraal District van New Jersey, waar de post al wekenlang geblokkeerd is ten gevolge van de dreigende besmetting met Anthrax.

Bij de aankomst in de eenheid van Bridgeport worden alle poststukken naar een geïsoleerde kamer gebracht waar ze behandeld worden door werknemers van IBA die hiervoor een speciale veiligheidskledij dragen. Vervolgens is de saneringsprocedure dezelfde als voor gelijk welk ander te steriliseren product. Eerst wordt de post op een bandtransportsysteem gelegd en naar een gordijn van elektronenstralen geleid die uitgezonden worden door de krachtige Rhodotron-deeltjesversneller van IBA. Daarna dringen de elektronenstralen in de post door om alle schadelijke pathogene stoffen te doden. En uiteindelijk verlaat de gesaneerde post het behandelingsgewelf via een aparte uitgang en wordt dan voor de verdeling naar de Postdiensten gebracht. Er worden regelmatig kwaliteitscontroles op willekeurige poststukken uitgevoerd om te waarborgen dat de post met de juiste stralingsdosis behandeld werd.

Over IBA

Met meer dan 1500 werknemers in 49 eenheden in 12 landen op 3 continenten is IBA (www.iba-worldwide.com) s werelds onbetwiste nummer één, zowel op haar industriële markten (Sterilisatie & Ionisatie) als op haar medische markten (Gevorderde Radiotherapie, Radio-isotopen & Brachytherapie). Door de versterking van haar unieke ervaring in de deeltjesversnellende technologie, de gevorderde fysica en scheikunde, blijft de onderneming IBA wereldwijd haar taak vervullen die erin bestaat hoogwaardige innovatieve oplossingen aan te bieden voor de gezondheidszorg en het welzijn van de mens.

Over IBAs technologie en apparatuur

IBA biedt de klanten twee alternatieven aan. Ze kunnen hun producten ofwel extern laten behandelen in de gespecialiseerde dienstencentra van IBA of ze kunnen kiezen voor gebruiksklare apparatuur die in hun bedrijf zelf geïnstalleerd wordt, zodat ze hun producten intern kunnen behandelen.

IBAs sterilisatie en ionisatietechnologieën kunnen voor diverse toepassingen gebruikt worden, zoals de sterilisatie van medisch materiaal voor eenmalig gebruik (handschoenen, injectienaalden, pacemakers,), de verbetering van de materiaalkenmerken van bijvoorbeeld draden en kabels, polymeren in bulk en halfgeleiders, maar ook voor de eliminatie van schadelijke pathogene stoffen in de voeding zoals E-Coli, Salmonella en listeria.

Met wereldwijd meer dan 200 industriële eenheden voor elektronenstraling die momenteel actief zijn, is IBAs uitgebreid aanbod aan krachtige apparatuur met elektronenbestraling bijzonder geschikt gebleken voor deze en tal van andere productietoepassingen.

Exclusieve beelden

Foto-uitgevers kunnen van een specifieke website exclusieve beelden van IBAs eenheid in Bridgeport teleladen. Voor bijkomende informatie en voor de specifieke URL-locatie kunt u contact opnemen met:

Bron: IBA
Provider: Euronext Brussels