Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 21 november 2001 Brandweer zoekt versterking (M/V)
De 's-Gravenzandse brandweer is op zoek naar nieuwe leden voor het vrijwillige brandweerkorps. Voor een goede opbouw van het korps zijn mannen en vrouwen tot 30 jaar van harte welkom! Brandweercommandant Rijk Vogelaar is op zoek naar mensen die niet bang zijn voor een paar vuile handen. Bovendien moeten ze wonen en werken in 's-Gravenzande, in de leeftijd zijn van 18 tot 30 jaar en minimaal beschikken over een LBO-diploma. Verder moeten ze gezond zijn en kunnen werken in teamverband.
Informatieavond op 29 november
Geïnteresseerd in het veelzijdige vak van brandweerman/-vrouw? Actief zijn in een organisatie waarvoor ook het gemeentebestuur een actief beleid voert, zodat er altijd met goed en modern materiaal gewerkt kan worden?
Op donderdag 29 november 2001 om 20.00 uur is er in de brandweerkazerne aan de Fultonstraat 2 een informatieavond voor belangstellenden. Tijdens die avond zal zo breed mogelijk het werken als vrijwilliger bij de brandweer worden toegelicht. Korpsleden zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.
Geïnteresseerden die zich tijdens de open dag van de brandweer op 15 september jl. hebben opgegeven, hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging voor de avond gehad.
Voor meer informatie vooraf kunt u 413719 bellen. Commissievergaderingen

Op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 november zijn er openbare commissievergaderingen in het stadhuis. Hieronder kunt u lezen welke onderwerpen er bij de verschillende commissies op de agenda staan. In de agenda's kunnen nog veranderingen optreden. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat een bepaald punt tijdens een vergadering aan bod komt, kunt u het beste vooraf even contact opnemen met de secretaris van de betreffende commissie.

Commissie Wegen en Groen, Verkeer, Sport en Milieu (dinsdag 27 november, 19.30 uur)

* Krediet voor het saneren van incidentele bodemverontreinigingen
* Krediet voor reconstructie van de Zijdijk
* Krediet voor renovatie van de riolering in de Heenweg
* Krediet voor het baggeren van sloten

* Krediet voor (ver)nieuwbouw aan de aula op de begraafplaats
* Krediet voor het vervangen van beschoeiing aan de Hoflaan en de Iepstraat

* Krediet voor het vervangen van een meetauto
* Aangaan van een samenwerkingsovereenkomst GBKN-ZH
* Gemeentegarantie Tennisclub s-Gravenzande
* Subsidieverlening Gymnastiekvereniging OKK
Commissie Cultuur, Welzijn en Onderwijs
(woensdag 28 november, 19.30 uur)

* Subsidieaanvraag Actieprogramma cultuurbereik
* Vaststelling van de onderwijsnota

* Vaststelling van de meerjaren raamovereenkomst 2002 t/m 2005 volwasseneneducatie

* Krediet voor het vervangen van leerlingenadministratiesysteem LLA door LLA-4all

* Fusie GGD Delfland/West-Holland

Commissie Financiën, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Sociale Zaken
(donderdag 29 november, 19.30 uur)

* Voorbereidingsbesluiten overeenkomstig art. 21 WRO voor de gebieden Staelduin, Poelpolder en Tulpstraat 19
* Principebesluit bouwen van een appartementencomplex met o.a. 20 sociale huurwoningen

* Wijziging OZB-tarieven 2002

* Wijziging Precariobelasting 2002

* Wijziging Legesverordening 2002

* Aangaan van langlopende geldleningen in 2002
* Krediet voor de vervanging van luchtfoto-wandpanelen
* Beleidsverslag 2000 afdeling Sociale Zaken
* Vaststelling beleidsplan en heronderzoekplan 2002 afdeling Sociale Zaken

* Begrotingswijzigingen

De agendastukken voor deze vergaderingen kunt u vanaf vrijdag a.s. inzien bij het informatiepunt in de hal van het stadhuis (tijdens openingsuren) en in de bibliotheek aan het Zandeveltplein. Oud papier inzamelen loont de moeite

Scholen en verenigingen in 's-Gravenzande zamelen al jarenlang oud papier in. Dat is goed voor die instellingen; ze hebben op die manier extra inkomsten voor zaken die weer ten goede komen aan leerlingen en leden. Maar het is ook goed voor ieder huishouden in 's-Gravenzande. Want iedere kilo papier die niet apart wordt ingezameld gaat naar de verbrandingsoven, en dat werkt weer door in de reinigingsheffing die ieder huishouden in 's-Gravenzande moet betalen.

Wist u dat er in het jaar 2000 door scholen en verenigingen ruim 638.000 kilo oud papier werd ingezameld?

De prijs van oud papier kan flink schommelen. Om te zorgen dat scholen en verenigingen oud papier blijven inzamelen heeft de gemeenteraad onlangs de garantieprijs voor oud papier fors verhoogd. Dat geldt ook voor het maximumbedrag dat de gemeente geeft óp het bedrag dat de inzamelaars ontvangen.

Alle reden dus om uw oud papier apart te houden. In de Afvalwijzer op deze pagina kunt u elke week lezen waar u met uw oud papier terecht kunt.
Inzamelen van oud papier is goed voor scholen en verenigingen, het milieu én uw portemonnee!
Chemokar volgende week in 's-Gravenzande

Volgende week rijdt de Chemokar door 's-Gravenzande om huis aan huis chemisch afval in te zamelen. De Chemokar rijdt rond en geeft een geluidssignaal.

Er wordt gereden volgens het volgende schema:

* maandag 26 november : Het Oudeland en de Bomenwijk
* dinsdag 27 november : Zandevelt, inclusief Sand-Ambachtstraat
* woensdag 28 november : Vreeburgh en Centrum, inclusief Zuidwind en Oudelandstraat

* donderdag 29 november : Wijk oostzijde Kon. Julianaweg, inclusief Nieuwe Vaart en Kon. Julianaweg tussen Hoflaan en Wattstraat
* vrijdag 30 november(ochtend): Naaldwijkseweg (tussen Zuidwind en Woutersweg), Heenweg en buitengebied

Buitengebied moet bellen
De Chemokar komt in het buitengebied uitsluitend op telefonische afroep langs. Tot het buitengebied worden gerekend de delen van de gemeente die niet in het bovenstaande overzicht zijn genoemd. Hiervoor kunt u 430183 of 430184 bellen.
Riolering Heenweg

Op maandag 3 december 2001 om 20.00 uur is er in het Open Huis in Heenweg een informatieavond over de plannen die de gemeente heeft voor de riolering in de Heenweg (tussen de brug en de Maasdijk) en de Hyacintstraat (tussen de Heen- en Geestvaart en de Anjerstraat). Eerste paal Wilhelminaschool

Op donderdag 29 november om 11.00 wordt de eerste paal geboord van de nieuwbouw voor basisschool De Driekleur, gebouw Wilhelmina, aan de Van der Kest Wittensstraat.

Het verkeer in deze straat zal rond die tijd wat gestremd zijn. Een vriendelijk verzoek aan de omwonenden om die ochtend hun auto niet voor het bouwterrein te parkeren.
Bouwplannen

I. De heer J.A.C. Valstar, Middel Broekweg 68a, 2675 KD te Honselersdijk, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woning op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie L, nummer 5401, plaatselijk bekend Groeneweg 179.
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Buitengebied', met de bestemming 'Agrarische doeleinden', omdat op de gronden met deze bestemming niet is toegestaan om een woning te bouwen, als de omvang van de glasopstanden van het perceel minder dan 10.000 m² zijn. Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is. II. De heer R. Huppertz, Verhulstlaan 59, heeft gemeld voornemens te zijn een tuinhuisje te bouwen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 5751(ged.), plaatselijk bekend Minstreelhof 36.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Veilingterrein', omdat op de gronden met de bestemming 'Veilingterrein' niet is toegestaan om een tuinhuisje te bouwen.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bevoegd vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is.

Voordat het college beslist, ligt de verzoeken vanaf donderdag 22 november 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijke bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstellingen bij burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande. Aangemelde bouwplannen

J.F. Melis
Tuinhuisje
Meidoornstraat 20
Aangevraagde bouwvergunningen

M. van den Burg
Plastic tunnels
Maasdijk 71
Tango BV
Renoveren/aanpassen tankstation
Woutersweg 10
Aangevraagde sloopvergunningen

Naam
Bouwwerk
Bouwadres
A. Hoogenraad
Warenhuis
Maasdijk 108 B
Geaccepteerde bouwmeldingen

Westland Materiaal BV
Transformatorstation
Nabij Bagijneland 1
Verleende bouwvergunningen

Naam
Bouwwerk
Bouwadres
J.W. Huijsman
Garage/berging
Naaldwijkseweg 9
F.J.M. van Rest
Wijzigen gevel
Spinel 21
C. van Trigt
Uitbouwen woning
Sweelincklaan 69
B. van der Houwen
3 garages
Goudenregenstraat achter 7/9/11
Verleende sloopvergunningen/meldingen

G. de Vries-de Jong
2 asbesthoudende platen (± 6m²)
Monsterseweg 17
het stadhuis, kamer 112. Op deze afdeling liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld. Actualisatie-vergunningen
actualisatie-vergunningen op grond van artikel 8.22 Wet milieubeheer hebben verleend aan de volgende bedrijven.

* KK Plant C.V. Krouwer, Komkommerlaan 6, actualisatie oprichtingsvergunning van 7 juni 1994;

* A.H.M. Weterings, De Jonghlaan 14, actualisatie oprichtingsvergunning van 26 september 1995;
* R. van Schie, De Jonghlaan 6a, actualisatie oprichtingsvergunning van 4 april 1995;

* A.J. Knoppert, Groeneweg 119, actualisatie oprichtingsvergunning van 21 december 1993;

* L. van Staalduinen, Maasdijk 55e, actualisatie oprichtingsvergunning van 7 juni 1994;

* G.T. Groenewegen, Groeneweg 23, acualisatie oprichtingsvergunning van 25 januari 1994;

* L. Vos, Groeneweg 6, actualisatie oprichtingsvergunning van 19 juli 1994.
De beschikkingen en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 22 november 2001 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Inzage kan iedere werkdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en elke maandag van 9.00 uur tot 19.00 uur. Bij inzage op maandagavond dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met mevrouw R. Goudswaard op telefoonnummer 43 01 84.

Degenen die bedenkingen hebben ingediend naar aanleiding van de aanvraag en de ontwerp-beschikking, alsmede degenen die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen binnen vermelde periode een beroepsschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij vóór deze datum beroep is ingediend én een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepsschrift, alsmede voor het vragen van een voorlopige voorziening is griffiegeld verschuldigd. Voor de exacte bedragen kunt u bellen met de Raad van State (telefoon 070-4264426).
Volgende week (26 tot en met 30 november) worden de groene
* De Zandhorst, gebouw Prins Bernhard, Boelhouwerstraat 1, tot en met vrijdag 23 november;