Ingezonden persbericht

Persbericht


Bijeenkomst over ICT in het onderwijs

Het ICT-platform Noord Oost Friesland is een vereniging die leden heeft uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid in Noordoost Friesland. De vereniging beoogt om o.a. door middel van het organiseren van bijeenkomsten de toepassing van ICT op een breed terrein te stimuleren. In de bijeenkomsten ligt de nadruk op het uitwisselen van praktijkervaring, het ontmoeten van mensen die ook met ICT bezig zijn en het leggen van contacten om op het eigen terrein verder te komen.

De toepassing van ICT in het onderwijs is een voor velen interessant thema. Er zijn veel plannen, er is geld en goede wil, maar wat gebeurt er nu eigenlijk? Waar lopen de voortrekkers in de praktijk tegen op? Waar heeft het onderwijs behoefte aan? En wat is er op afzienbare termijn mogelijk? Komt dat Kennisnet er nu wel of niet? Vervangt de computer de leraar? En wat doen ze in het voortgezet onderwijs (niet) met ICT?

Om hier zicht op te krijgen zijn 3 sprekers uit de praktijk van het onderwijs bereid om hun ervaringen te presenteren. De bijeenkomst is gericht op mensen die in het onderwijs iets met ICT en computers doen of willen doen. Maar ook van belang voor de ondernemer die voor zijn kennis en ervaring bredere mogelijkheden zoekt. En mensen die bezig zijn met het vertalen van beleid naar de dagelijkse praktijk kunnen hier nieuwe inzichten en ideeën verwerven.

Op 29 november kan men een stuk wijzer worden. Het thema wordt achtereenvolgens door de heren Cnossen (Voortgezet onderwijs, Friese Poort ), v.d. Werf (Voortgezet onderwijs, AOC ) en Elsinga (basisonderwijs, de Griffel ) belicht. Tussentijds is veel gelegenheid voor discussie en vragen. Na afloop is er gelegenheid om nog door te praten bij een hapje en een sapje. De bijeenkomst begint 19.30 uur en om circa 22.30 uur sluiten wij de avond af. De locatie is het gebouw van ENECO Energie aan de Birdaarderstraatweg nummer 82 in Dokkum.

Met vriendelijke groet,

Gerbrand Nicolai
Bestuurslid, ICT Platform N/O Friesland
tel. 0519 - 221 807
gerbrand@genic.nl