Gemeente Deventer

Tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersavond op 29 november, worden de gemeentelijke vrijwilligersprijzen en de Witte Blom-prijs uitgereikt. U kunt tot 15 oktober een persoon of een vrijwilligersorganisatie voordragen voor deze prijs.

De prijzen

De gemeentelijke prijzen worden toegekend aan opvallende, goed georganiseerde en aansprekende projecten waar vrijwilligers aan werken. De prijzen zijn ingedeeld in vier categorieën: sport en recreatie, cultuur en sociaal-cultureel werk, milieu, en educatie en zorg.

De Vrijwilligerscentrale stelt jaarlijks de Witte Blom-prijs beschikbaar. Die is bestemd voor een persoon die zijn of haar sporen bij het verrichten van vrijwilligerswerk ruimschoots heeft verdiend. Hierbij is niet altijd de termijn dat een persoon actief is, maar ook de intensiteit of inventiviteit van doorslaggevend belang voor de toekenning.

Wat staat in een voordracht?

Om een goede afweging te kunnen maken vraagt het Comité Vrijwilligersprijzen in ieder geval in uw voordracht te vermelden:
* de naam van een contactpersoon

* uitgebreide adresgegevens van de organisatie of groep die wordt voorgedragen

* de aanleiding voor de voordracht

* een beschrijving van de organisatie

* een beschrijving van het belang van het werk van de vrijwilliger(s)

* een indicatie van de tijdsbesteding van de vrijwilliger(s).
U kunt de voordracht tot 15 oktober sturen aan de gemeente Deventer, Comité Vrijwilligersprijzen, ter attentie van R. Nieuwdorp, Antwoordnummer 225, 7400 VB Deventer. Een postzegel plakken is niet nodig.