Gemeente Wijk bij Duurstede

Aftrap wijkgericht project Evaluatie Duurzame Inrichting De Geer

Binnenkort starten we met de voorbereiding van het wijkgerichte project Evaluatie Duurzame Inrichting De Geer, voor een leefbare en veilige buurt. Een project dat vóór u, maar vooral ook dóór u gestalte moet krijgen. Het project in De Geer zal ten opzichte van de duurzaam veilig projecten in de andere woonwijken een afwijkend traject, volgen omdat De Geer reeds als 30-km buurt is ingericht.

Als aftrap van het project nodigen wij alle bewoners van De Geer uit voor een knelpunten-inventarisatie-avond, op 29 november 2001 in het gemeentehuis, Karel de Grotestraat 30. U kunt tijdens deze inloopavond tussen 20.00 uur en 21.30 uur knel- en aandachtspunten aandragen met betrekking tot de openbare buitenruimte van De Geer. Het kunnen punten zijn over groenvoorzieningen, wegen en verkeer(sveiligheid) of aandachtspunten met een meer sociaal karakter. Kortom; ieder verbeterpunt is welkom.

Met de uit de buurt binnengekomen aandachtspunten en met een door ingenieursbureau DHV uitgevoerd onderzoek naar de 30 km inrichting van De Geer gaat vervolgens een nog samen te stellen werkgroep, waarin ook uitdrukkelijk bewoners van De Geer gevraagd worden zitting te nemen, aan de slag. Het eindresultaat van deze werkgroep zal een conceptplan zijn, waarin voor zoveel mogelijk knelpunten een duurzame oplossing zal worden aangedragen. Dit conceptplan zal naar verwachting in de tweede helft van 2002 gedurende 4 weken voor inspraak ter visie worden gelegd. De exacte data van de inspraakperiode en het verdere verloop van het project worden in de Wijkse Courant worden gepubliceerd.

Als u nog vragen heeft over de procedure of het project, kunt u contact opnemen met projectleider Hay Timmermans, tel. 595 618