Horses of the Dutch


Joyce Heuitink en Mark Voskes nieuwe Rabobanktalenten
De 20-jarige Joyce Heutink uit Groenlo en de 18-jarige Mark Voskes uit Markelo zijn de nieuwe Rabobanktalenten die een jaar les krijgen van respectievelijk Anky van Grunsven en Piet Raymakers. Dat werd op 28 november bekend gemaakt aan het einde van de tweede Rabobank TalentenShow in Wanroij. De avond werd gekenmerkt door een afwisseling van paardensport en show, professioneel gepresenteerd door Jack van Gelder en Tineke Bartels in combinatie met Anky van Grunsven en Piet Raymakers.

Joyce Heuitink heeft haar talenten al volop getoond in de wedstrijdsport. Ze heeft de nodige medailles aan de muur, waaronder zelfs drie gouden teammedailles van Europese kampioenschappen, eentje van de junioren en twee bij de Young Riders. Ze trainde met haar paard Berkel I Dancer met plezier bij Inge van der Schaft, maar het afgelopen jaar kwam daar een einde aan. "De mogelijkheden die ik nu krijg bij Anky van Grunsven, vind ik een fantastische kans", zei Joyce enigszins overdonderd. Overigens rijdt Joyce niet fulltime paard, maar volgt ze een internationale school voor handel en talen in Enschede.

Mark Voskes is in de wedstrijdsport tot nu toe minder gelauwerd dan Joyce, maar rijdt wel full-time paard. Hij is stalruiter bij niemand minder dan Peter Geerink. Piet Raymakers vond het gevoel en begrip voor het rijden van Mark opvallend en prees zijn onverstoorbaarheid bij het aanrijden op een hindernis, met veel gevoel voor het in harmonie zijn met het paard.

Mark Voskes rijdt bij Geerink meestal jonge paarden. Zo reed hij ondermeer No Time (Epilot x Almé Z) naar het Z-springen totdat Geerink hem overnam en er wereldkampioen bij de zesjarigen in Lanaken mee werd het afgelopen jaar. "De vraag of ik een topruiter wil worden, vind ik nu nog een voorbarige", zei de nuchtere Twent. "Eerst maar eens wat stapjes verder op de lange weg."

Het nieuwe Rabobank TalentenTeam dat in het totaal 12 talenten telt, bestaat verder uit Maurice van Vliet, Maikel van der Vleuten, Dominique Greeve, Patrick van der Schans en Thijs Meulemeesters voor het springen, en uit Inge Coenen, Thamar Zweistra, Wilmer Lanning, Inge Verbeek en Kirsten Beckers voor de dressuur.

Het springtalent van vorig jaar Rianne Nalis blijft onder de hoede van Piet Raymakers, terwijl ook voor het dressuurtalent van vorig jaar Andrea Villaverde de weg naar Anky open blijft.

"Alle talenten hier zijn winnaars", zei presentator Van Gelder. Maar misschien was de sport zelf wel de grootste winnaar van de avond. Rabobankdirecteur Bert Mertens maakte namelijk bekend dat het Rabobank TalentenPlan in principe omarmd is door de nieuwe hippische bond NHS, voor welke talentontwikkeling één van de prioriteiten is. De exacte uitwerking van het TalentenPlan is nog onderwerp van gesprek, maar zal gauw zijn beslag krijgen.

Eindhoven/Wanroij/Hooge Mierde, 29-11-2001

Voor nadere informatie over het Rabobank Talentenplan: Academy, Esther Tacken, Hooge Mierde, tel 013-5091666,
www.horses.nl/rabobank-talentenplan

©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer