Gemeente Hilversum

Subsidies Hilversumse instellingen voor 2002 vastgesteld

Hilversumse instellingen kunnen in 2002 rekenen op een totaalbedrag van ¤ 15.957.000,- (f 35.165.000,-) aan subsidies. Een deel daarvan wordt gedekt uit rijksbijdragen. Dit blijkt uit de subsidielijst 2002, die het college van burgemeester en wethouders vandaag heeft vastgesteld. Het gaat om bijdragen voor werkgelegenheid, maatschappelijke dienstverlening, zorg en welzijn, cultuur, sport, toerisme, sociaal cultureel werk, kinderopvang, volksgezondheid en onderwijs.

Omdat de integrale beleidsvisie voor zorg en welzijn nog niet is vastgesteld, wordt een stelpost voor dat beleidsterrein in 2002 op een andere wijze binnen de begroting van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling gedekt.De subsidieaanvragen zijn getoetst aan verschillende beleidsnota's. Ook zijn aanvragen voor vernieuwende activiteiten beoordeeld. Het aantal echt vernieuwende activiteiten bleek beperkt. Voor het oplossen van knelpunten is een budget vrijgehouden.

Wat de prijs- en looncompensatie betreft is er dit jaar een verbetering aangebracht.

Met de instellingen worden nog nadere afspraken gemaakt over de te leveren prestaties. De gemeente vindt dat duidelijk moet zijn welk producten voor de subsidie worden geleverd.

Op 18 december wordt de subsidielijst besproken in de raadscommissie Welzijn. De subsidielijst 2002 en de nota liggen ter inzage bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (Koninginneweg 10), in de Burgerleeskamer op het raadhuis en in de openbare bibliotheek.