Ministerie van Buitenlandse Zaken


http://www.minbuza.nl

Correctie: nog geen wederopbouwsteun Afghanistan

Persbericht
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Datum: 30 november 2001

Correctie: Nog geen nieuwe steun wederopbouw Afghanistan

Nederland is bereid Afghanistan bij de wederopbouw financieel te steunen. Daartoe is echter nog geen concrete steun aangeboden. Dit in tegenstelling tot een bericht op RTL-Teletext Nieuws, dat hedenochtend meldde dat minister van Aartsen vanuit de Indiase hoofdstad New Delhi namens Nederland 45 Euro aan Nederlandse steun voor de wederopbouw van Afghanistan heeft aangekondigd. De minister heeft de bereidheid tot steun aan de wederopbouw benadrukt en er daarbij op gewezen dat Nederland na de Verenigde Staten en Japan momenteel de grootste donor op het gebied van humanitaire hulp aan Afghanistan is. Minister Herfkens heeft in 2001 tot dusver circa 100 miljoen gulden uit het budget voor Ontwikkelingssamenwerking beschikbaar gesteld, waarvan een kwart voor 11 september en driekwart na die datum.
Een groot deel van het extra geld van na 11 september is toegezegd aan onder meer het Wereldvoedselprogramma, het Hoge Commissariaat voor de Vuchtelingen
Unicef, het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP) en het Internationale Rode Kruis. Een ander deel is beschikbaar voor activiteiten van niet-gouvernementele hulporganisaties.

30 nov 01 11:54