Nummer 2001.021

Datum 3 december 2001

Persbericht

BALLAST NEDAM VERSTEVIGT POSITIE IN GRONDSTOFFEN

Ballast Nedam heeft via haar divisie Ballast Nedam Industrie en Toelevering B.V. een belang genomen van 30% in Beheersmaatschappij Bontrup B.V. De betrokken bedrijven zullen gezamenlijk de directie gaan voeren.

Beheersmaatschappij Bontrup B.V. is eigenaar van de zandsteengroeve in Bremanger in Noorwegen en 65% eigenaar van Granietimport Benelux B.V. in Amsterdam.

De zandsteengroeve in Bremanger bevat een nagenoeg onuitputtelijke hoeveelheid gesteente van uitzonderlijke goede kwaliteit, dat vooral geschikt is als toplaag in de wegenbouw en als ballast materiaal bij de spoorwegen. Hiermee kan uitstekend worden ingespeeld op de toenemende vraag naar deze materialen op de West-Europese markten en afnemende beschikbaarheid vanuit de bestaande bronnen.

Het halffabrikaat uit Bremanger zal op exclusieve basis worden veredeld bij de verwerkingsinstallatie van Granietimport in Amsterdam en aldus voldoen aan de Nederlandse eisen en normen. In dezelfde verwerkingsinstallatie wordt tevens op exclusieve basis graniet uit Schotland verwerkt. Deze eindproducten vinden vooral hun toepassing in de betonindustrie en de wegenbouw. Hiermee kan vanuit Granietimport Benelux het gehele productengamma voor de Nederlandse bouw worden geleverd.

Met deze acquisitie speelt Ballast Nedam in op de schaalvergroting en Europeanisering in de grondstoffenbranche. Gelet op het terughoudende vergunningenbeleid in Nederland en de omringende landen zullen de grondstoffen in toenemende mate van (over)zee moeten worden gehaald om aan de vraag op de locale markten te kunnen blijven voldoen.

Naar verwachting zal deze acquisitie vanaf 2002 gaan bijdragen aan het concernresultaat.


---

Inlichtingen Ballast Nedam N.V afdeling Public Relations telefoon (020) 5 45 34 35 www.ballast-nedam.nl


---
De informatie verzonden met dit E-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van deze informatie door anderen dan de geadresseerde is verboden. Dit bericht is gecontroleerd op computervirussen door een geautomatiseerd systeem.

Het afzender adres van dit bericht is niet zoals U dat gewoon bent. Ballast Nedam heeft haar internet adressen veranderd, door een niet generiek deel daarvan weg te laten. U wordt aangeraden deze verandering door te voeren in uw adresboek opdat het gebruik van dit adres zonder problemen kan blijven verlopen.


---
The information contained within this communication is confidential and may be legally privileged. It is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed and others authorised to receive it. This message has been checked for computer viruses by an automated computer system.

Please be informed that Ballast Nedam has modified its internet mail addresses. Please note that the sub-domain has been removed. We advise you to update your contact information accordingly.
---