Aino

Persbericht

AINO REORGANISEERT

3 december 2001- Aino N.V. (Aino) maakt bekend dat haar kernbedrijf, Aino B.V., de Ondernemingsraad om advies heeft gevraagd betreffende een ingrijpende reorganisatie. Bij Aino zijn ruim duizend mensen werkzaam, waarvan tweederde in vaste dienst bij Aino B.V..

Aino heeft geconstateerd dat zij haar aanbod van bepaalde technologische expertise in marktsegmenten waar de vraag recentelijk sterk gedaald is, moet beperken. Dit aangezien voor dat aanbod ook geen toekomstpotentieel verwacht wordt.
Als gevolg van deze ontwikkeling in de markt zal voor circa 100 medewerkers, die direct of indirect bij die marktsegmenten betrokken zijn, collectief ontslag gevraagd worden. Hierdoor ontstaat een vermindering met 16 procent van het vaste medewerkersbestand van Aino B.V.. Deze maatregel zal op korte termijn een positief effect hebben op het bedrijfsresultaat van Aino. Zij verwacht het reorganisatieplan in april 2002 te hebben afgerond.

Aino B.V. vraagt haar Ondernemingsraad ook advies betreffende een herinrichting van haar organisatie, als onderdeel van een in samenwerking met McKinsey ontworpen plan om de slagvaardigheid te vergroten.

Profiel Aino N.V.
Aino is een zakelijke dienstverlener die adviseert, detacheert, projecten uitvoert en operationele ICT-services biedt.
Aino adviseert op het gebied van organisatie en (ICT-)businessstrategie. Daarnaast bouwt Aino informatiesystemen voor front-, mid- en backoffice-omgevingen en adviseert en ondersteunt haar klanten op het gebied van het beheer van deze systemen.
De ruim 300 opdrachtgevers van Aino zijn verspreid over een viertal businessarea's:

* Financiële instellingen;

* Technologie, Media & Telecom;

* Overheid & Zorg en

* Handel, Industrie, Zakelijke Dienstverlening en Transport. Aino werkt vanuit vijf regio's, heeft circa 1.100 medewerkers en is sedert 5 juni 2000 genoteerd aan de Officiële markt van Euronext Amsterdam.