CMG



MCS breidt dienstenaanbod voor journalisten uit met www.mcsonline.nl

Website met beeldmateriaal, persberichten en mogelijkheid tot aanmelden voor evenementen ruim 1500 maal bezocht in de eerste drie maanden

Hoofddorp, 3 december 2001 - De in september geopende website van MCS - www.mcsonline.nl - voorziet duidelijk in een behoefte onder de Nederlandse pers. In de eerste drie maanden is de site ruim 1500 maal bezocht. In het bijzonder de 'beeldbank' is een populair onderdeel van de site. De website vormt een belangrijke uitbreiding van het dienstenaanbod van MCS voor journalisten, met onder andere een uitgebreide collectie beeldmateriaal, persberichten en achtergrondinformatie. Tevens kunnen journalisten zich online aanmelden voor persbijeenkomsten en andere evenementen. De perssectie van mcsonline is direct toegankelijk via www.mcsonline.nl/pers/.

Momenteel bevat de beeldbank van www.mcsonline.nl ruim 300 foto's, screenshots en ander beeldmateriaal in verschillende resoluties. Inmiddels is ruim 400 maal een foto, screenshot of andere afbeelding gedownload. MCS streeft er naar om voortdurend de verzameling beeldmateriaal uit te breiden en up-to-date te houden, zodat afbeeldingen van de nieuwste producten altijd snel beschikbaar zijn.

Via het onderdeel 'Evenementen' kunnen journalisten een overzicht opvragen van aanstaande persbijeenkomsten en kunnen zij zich direct online aanmelden. Verder bevat de site de laatste persberichten en directe links met de websites van klanten en met de online perskamers van deze klanten (indien aanwezig). De site kenmerkt zich verder door het ontbreken van animaties, multimedia-onderdelen, pop-up vensters en andere, vaak als storend ervaren elementen.

De website van MCS wordt voortdurend aangepast en verbeterd, mede op basis van feedback van bezoekers. Zo zal onder andere de zoekfunctionaliteit voor beeldmateriaal verder worden uitgebreid en zullen ook de lay-out en de menustructuur verder worden geoptimaliseerd.

Over MCS

Monogram Communication Strategies (MCS) is een onafhankelijk PR-communicatie- en adviesbureau. De dienstverlening van MCS richt zich met name op bedrijven in de sector informatie- en communicatietechnologie, maar het bureau is ook actief op andere gebieden. Tot de opdrachtgevers behoren zowel grote - al dan niet beursgenoteerde - organisaties, als middelgrote ondernemingen en kleine bedrijven, waaronder Microsoft, Intel, Compaq, Kodak, SAP, CMG, Eicon, Multrix, Discovery Channel en Animal Planet. Meer informatie over MCS is te vinden op: www.mcsonline.nl