Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 27-11-2001

Tattoo en piercingstudio
Het college geeft toestemming voor de vestiging van een tattoo en piercingstudio aan de Koestraat, omdat dit past binnen het bestemmingsplan.

Geen bouw Broekstraat
Het college werkt niet mee aan de bouw van een woning aan de Broekstraat in Spoordonk, omdat dit niet past binnen het bestemmingsplan.

Voetbalveld Oirschot Vooruit
Het college wil een extra veld aanleggen aan de noordwestzijde van sportpark Moorland. Voetbalvereniging Oirschot Vooruit heeft op dit moment 800 leden en dat aantal groeit, waardoor een extra veld noodzakelijk is. Het college vraagt de gemeenteraad om het benodigde krediet van 442.000 ( 200.570,86) beschikbaar te stellen onder voorwaarde dat de provincie akkoord gaat met een Zelfstandige Project Procedure.

Overeenkomst Sonnevanck
Plan Sonnevanck in Oirschot omvat de renovatie van pand Sonnevanck, de bouw van een appartementencomplex en vijf villawoningen en de inrichting van een openbaar park. De gemeente zal het onderhoud van het openbaar groen gaan verzorgen. Het geluidsscherm tussen de woningen en het tennispark wordt voor één derde door de gemeente betaald. Het college legt de overeenkomst voor plan Sonnevanck voor aan de gemeenteraad.

Bosbeheer
De gemeente heeft een plan opgesteld voor natuurlijker beheer van de bossen. Hierdoor zal een gevarieerder, mooier en gezonder bosbestand ontstaan. In de plannen wordt rekening gehouden met natuur, recreatie, cultuurhistorische waarden en houtproduktie. Het college vraagt de gemeenteraad dit plan goed te keuren.