Provincie Zuid-Holland

Maar fietspad weer open

22-11-2001
N 213 in Naaldwijk afgesloten
Maar fietspad weer open

Met ingang van 3 december kunnen (brom-)fietsers weer gebruik maken van het pad langs de Burgemeester Elsenweg (N 213) tussen de Middel Broekweg en de Hoge Noordweg in Naaldwijk. Het pad is lange tijd afgesloten geweest in verband met de aanleg van de doelgroepenstrook langs de N 213. In verband met die aanleg is er van vrijdag 7 december 20.00 uur tot maandag 10 december 04.00 uur geen verkeer mogelijk.

Bij de start van de aanleg van de doelgroepenstrook langs de Burgemeester Elsenweg (N213) in Naaldwijk is besloten het bestaande (brom-)fietspad langs de oostzijde van de N 213 buiten gebruik te stellen. Vanaf dat moment zijn kabel- en leidingexploitanten bezig geweest hun kabels en leidingen te verleggen. Inmiddels zijn deze werkzaamheden afgerond en is de aannemer begonnen met het terugbrengen van een deel van het fietspad. Vanaf maandag 3 december kunnen fietsers en bromfietsers weer gebruik maken van de (brom-)fietsroute tussen de Middel Broekweg en de Hoge Noordweg in Naaldwijk, die deels over de parallelweg tussen Burgemeester Elsenweg vanaf huisnummer 45 en het bedrijfspand van Western Seeds loopt. Het resterende deel tussen de Hoge Noordweg en kruispunt Westerlee is begin volgend jaar gereed.
De gelijkvloerse (brom-)fietsersoversteek bij de Hoge Noordweg - Monnikenlaan komt medio december te vervallen in afwachting van het gereedkomen van een te bouwen fiets-/voetgangersviaduct op die locatie na de zomer volgend jaar.
Vanwege het tijdelijk ontbreken van de verkeerslichten bij de kruising Lange Broekweg / mr. Jan Tuningstraat is vanuit veiligheidsoverwegingen besloten hier nog geen
(brom-)fietsersoversteek te realiseren; (brom-)fietsers kunnen bij de Middel Broekweg en kruispunt Westerlee de N213 oversteken.

afsluiting
De werkzaamheden in het kader van de aanleg van de doelgroepenstrook langs de N 213, zijn nog steeds in volle gang. Onderdeel van de werkzaamheden is het frezen van asfalt, het uitbreken van betonplaten en het opnieuw aanbrengen van een asfaltlaag. Om veiligheids- en uitvoeringstechnische redenen is het noodzakelijk de Burg. Elsenweg, met alle zijweg-aansluitingen, tussen de Middelbroekweg en de Galgeweg, volledig af te sluiten voor autoverkeer. Om de werkzaamheden voor wegwerkers en verkeer zo snel en veilig mogelijk te laten verlopen en om de overlast tot een minimum te beperken, vindt deze afsluiting plaats van vrijdag 7 december 20.00 uur tot maandag 10 december 04.00 uur, of zoveel korter als mogelijk is.
Indien door slechte weersomstandigheden de werkzaamheden niet kunnen doorgaan wordt uitgeweken naar het eerstvolgende weekeinde van 14 tot 17 december.
Doorgaand verkeer wordt met borden omgeleid, via de Galgeweg en de Kruisbroekweg. (Brom-)fietsers blijven gebruik maken van de al eerder ingestelde omleidingsroute.
De lijnbussen van conneXXion volgen een aangepaste route.