Gemeente Enschede

Stadsgesprek in Enschede met minister Roger van Boxtel Enschede, 28 november 2001
Praat mee over de multiculturele samenleving na 11 september

De effecten van de gebeurtenissen op 11 september 2001 in Amerika zijn ook in de Nederlandse samenleving voelbaar. Op welke wijze hebben deze gebeurtenissen de verhoudingen tussen verschillende bevolkingsgroepen in de Nederlandse samenleving beïnvloed? Hierover vindt in Enschede een stadsgesprek plaats op maandag 3 december.

De Nederlandse regering hecht grote waarde aan een multiculturele samenleving waarin voor iedereen een gelijkwaardige plek is gewaarborgd. Door met elkaar in gesprek te blijven en naar elkaar te luisteren in stadsgesprekken willen de ministers de saamhorigheid in de samenleving bevorderen. De stadsgesprekken worden verspreid door het land gehouden. Aan de debatten nemen telkens ongeveer honderd mensen deel. Bij elk gesprek zal een minister aanwezig zijn.

Het stadsgesprek in Enschede zal gaan over samenleven-in-brede-zin in onze multiculturele samenleving. Onder leiding van Samira Abbos, onder meer als journaliste en programmamaakster werkzaam voor de Migranten Televisie, worden onderwerpen aangeroerd als (on-)veiligheid, tolerantie en begrip sinds de aanslagen in de VS. We zullen zoeken naar antwoorden op vragen als: waar komen gevoelens van onzekerheid en onveiligheid vandaan? In hoeverre sta je elkaar een andere mening toe? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat verschillende bevolkingsgroepen met elkaar in gesprek blijven?

Het stadsgesprek wordt georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in samenwerking met de gemeente Enschede. De minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid, Roger van Boxtel, en wethouder Jeroen Goudt van de gemeente Enschede zullen aan het gesprek deelnemen.

Het stadsgesprek wordt gehouden op maandag 3 december 2001, aanvang 19.30 uur en vindt plaats in De Jaargetijden, Parkweg 49 te Enschede. Deelname is gratis.


---