Ministerie van Buitenlandse Zaken

http://www.minbuza.nl/content.asp?Key=423761


---

Wat kan het MKB in Europa?

Aan de vooravond van de monetaire integratie houden het Ministerie van Buitenlandse Zaken en MKB-Nederland op 3 december as. een Ronde Tafeldebat over de vraag: Heeft Europa het mkb voldoende te bieden, of is Europa vooral voor het grootbedrijf? Ter gelegenheid daarvan worden de resultaten van twee onderzoeken (van het NIPO en het MKB) gepresenteerd.

Deelnemers aan het debat zijn de Staatssecretaris van Europese Zaken Dick Benschop, de Europarlementariƫrs Dorette Corbey (PvdA) en Elly Plooij- van Gorsel (VVD) en een delegatie van voorzitters van branche-organisaties aangesloten bij MKB-Nederland o.l.v.

MKB-Nederland voorzitter drs. J. de Boer.

In de afgelopen maanden heeft MKB-Nederland onderzocht welke thema-s de branches aanmerken als de belangrijkste in Europa. Waar liggen de kansen voor het MKB? Wat zijn de moeilijkheden voor kleine - en middelgrote bedrijven op de Europese markt? Waar liggen de grootste knelpunten en struikelblokken?

Het NIPO onderzocht hoe individuele ondernemers hun kansen inschatten op de nieuwe markt. De resultaten van beide onderzoeken worden tijdens het debat

gepresenteerd.