Partij van de Arbeid

Den Haag, 30 november 2001

PvdA organiseert de week

'Tegen de verrommeling van natuur en milieu'

01- Pronk bezoekt Schiedam

Van 3 tot en met 7 december organiseert de Partij van de Arbeid de themaweek 'tegen de verrommeling van natuur en milieu'. De PvdA stelt in haar programma de zorg voor natuur en milieu voorop. Een duurzame economische ontwikkeling is van groot belang voor de kwaliteit van de samenleving. Het is tevens een kwestie van solidariteit tussen generaties. Onze kinderen en kleinkinderen dreigen te worden opgezadeld met een ecologische schuld. Ook die schuld zullen we de komende jaren moeten aflossen.

De afgelopen jaren is een aantal succesvolle stappen gezet waardoor het weer beter met het milieu gaat, maar we moeten natuurlijk blijven zoeken naar nieuwe manieren en toepassingen om het milieu en de kwaliteit van onze leefomgeving te verbeteren. Er is veel gedaan, er is nog veel te doen.

De werkbezoeken

Dinsdag 4 december brengt de minister van VROM Jan Pronk een bezoek aan Schiedam.

Om 14.40 uur geeft de PvdA-er een les Algemene Natuurwetenschappen aan de zesdeklassers van het in de wijk Groenoord gelegen Stedelijk Gymnasium, Valeriusstraat 31 te Schiedam. Tijdens de les zal worden ingegaan op het Klimaatverdrag.

Vervolgens wandelt de minister om 15.30 uur naar de Van Beethovenflat, waar hij vanaf de twingtigste verdieping een blik op Groenoord, het Kethelplein en het dijklichaam van de A4 zal werpen. Daarna vindt in de soosruimte van deze flat een ontmoeting plaats met bewoners die actief deelnemen aan de herstructurering van Groenoord.

Daarna wordt om 16.30 uur per bus een route door Schiedam gereden waarbij onder meer de lokatie voor het NS-station Kethel wordt aangedaan. Bij verdubbeling van de spoorverbinding tussen Schiedam en Delft kan de aanleg van een NS-station op deze plek een goed alternatief vormen voor het woon-werkverkeer richting Den Haag.

Vervolgens wordt om 16.45 uur een kort bezoek gebracht aan ITHO (Internationale Technische Handels Onderneming), Admiraal De Ruyterstraat 2. Daar zal Pronk worden geïnformeerd over een milieuvriendelijke verwarmingsinstallatie waarbij gebruik wordt gemaakt van de opslag van warmte in de aarde.

De rondrit eindigt op het stadskantoor waar leden van de PvdA-afdeling Schiedam om 17.30 uur met Jan Pronk van gedachten wisselen over onder meer de weerstand van de gemeente Schiedam tegen de aanleg van de A4.

Voor meer informatie: Angela de Jong 070 - 318 2696