Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-12-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 3 december 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: cafémedewerker gewond
Een 21-jarige horecamedewerker is zondagavond gewond geraakt in een café in de Poelestraat in Groningen. De man bevond zich alleen in het café toen twee mannen en een vrouw binnenkwamen. Kort daarna kreeg de medewerker woorden met beide mannen over een te betalen geldbedrag voor genuttigde consumpties. Beide mannen weigerden te betalen. Toen de vrouw wel wilde betalen werd zij door de mannen tegengehouden die vervolgens met (bier)glazen begonnen te gooien. Eén van de glazen trof de cafémedewerker in het gezicht waardoor hij een hechtwond opliep. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide daders en de vrouw verlieten het café en zijn bij een politieonderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: man valt met fiets
Aan de Korreweg in Groningen is zondagmiddag een 57-jarige man uit de Stad gewond geraakt. De man die op de fiets onderweg was naar zijn dochter in de Surinamestraat kwam vermoedelijk door te grote haast te vallen en brak een been. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Haren: bromfietser gewond
Bij een verkeersongeval op de Nieuwlandsweg in Haren is zondagmiddag een 29-jarige bromfietsster er uit Hoogezand gewond geraakt. De vrouw kreeg op de kruising met de Hertenlaan geen voorrang van een 31-jarige automobilist, eveneens uit Hoogezand. De vrouw werd aangereden en kwam te vallen. Ze liep hoofdletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Haar bromfiets is door de politie veiliggesteld.

Groningen: man aangehouden
In een tehuis voor daklozen aan de Schoolstraat in Groningen heeft de politie zondagmiddag een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Omdat de man zich eerder in het tehuis heeft misdragen is hem de toegang tot het gebouw ontzegd. Zondagmiddag wist hij toch binnen te komen en weigerde te vertrekken. Hij is door de politie meegenomen en na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor huisvredebreuk.

Groningen: autokraker aangehouden
De politie heeft zondagmiddag in de Dierenriemstraat in Groningen een 39-jarige Stadjer aangehouden op verdenking van inbraak in een tweetal autos aan de Pleiadenlaan in Groningen. Getuigen zagen de man bezig terwijl hij in een geparkeerde auto inbrak door een ruit te vernielen. Ze belden de politie die de man aantrof in de Dierenriemstraat. De man is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: man aangehouden
In een leegstaande woning in de Gerbrand Bakkerstraat heeft de politie zondagmorgen een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was de woning binnen gedrongen door een raam te vernielen. Buurtbewoners zagen dat en belden de politie. Agenten sommeerden de man naar buiten te komen maar hij weigerde. Daarop werd hij in de woning, waar hij zich inmiddels in een doucheruimte had verstopt, aangehouden. De politie trof in de woning diverse spullen aan waaronder computerbeeldschermen, nieuwe schoenen en andere kleding. Naar de herkomst van deze spullen wordt onderzoek gedaan. De aangehouden man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: dronken man aangehouden
Een 24-jarige man uit Groningen, die door voorbijgangers liggend naast zijn fiets, in kennelijke staat van dronkenschap werd aangetroffen op het Stationsplein in Groningen is zondagmorgen door de politie aangehouden en meegenomen. De man is ter ontnuchtering ingesloten en later op de dag met een bekeuring voor openbare dronkenschap heengezonden.

Groningen: meerdere schoten op woning
De politie kreeg zondagmiddag de melding dat er meerdere schoten op een woning aan de Johan de Wittstraat gelost waren. Ter plaatse bleken er negen schoten te zijn gelost. Zes schoten waren door een ruit van een woning op de eerste verdieping gegaan, een door de ruit van een bovenbuurman en twee schoten zijn terechtgekomen in twee geparkeerde autos. Er raakte bij het schietincident niemand gewond. In de woning, waarop gericht werd geschoten, verbleven een 29-jarige man, zijn vriendin en een baby. Getuigen zagen na het incident een grijze personenauto wegrijden bij de woning. De wagen werd korte tijd later leeg in de Tuinbouwstraat op een parkeerhaven nabij de Kerklaan teruggevonden. Een speurtocht met een politiehond leverde geen resultaat op. De wagen werd afgesleept voor nader technisch onderzoek. In verband met de mogelijke betrokkenheid bij het schietincident in bij een feestzaal aan de Draakstraat zaterdagnacht is de 29-jarige bewoner aangehouden voor nader verhoor. Een uitgebreid onderzoek is ingesteld.

Veendam: dronken rijder botst tegen geparkeerde auto Op de Middenweg in Veendam zagen getuigen zondagavond een 31-jarige automobilist uit Veendam tegen een geparkeerde wagen aanrijden. De man reed door en moest even verder stoppen omdat zijn voorband kapot was. Hij was onvast ter been en omdat de blaastesten niet lukten werd een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto afgesleept.

Delfzijl: opstandige zoon
De politie werd zondagnacht gestuurd naar de Polluxstraat in Delfzijl voor een opstandige zoon des huizes. Hij bleek om binnen te komen een ruit te hebben vernield en bedreigde zijn ouders met een mes. Later trof de politie de 17-jarige jongen aan en hij werd aangehouden voor vernieling en bedreiging. Hij zit in de cel.

Appingedam: brommerrijder onderuit
Op de Smederij in Appingedam ging zondagavond een 19-jarige brommerrijder uit die plaats onderuit. Hij bleek ongedeerd maar zijn adem rook naar alcohol. Hij blies een promillage van 1.2. Zijn brommer was niet verzekerd en er wordt technisch onderzoek naar het vehikel verricht.

Stadskanaal: aanrijding met slok op
De politie trof na een melding zondagnacht aan de Manegelaan In Stadskanaal een beschadigde auto aan die in de berm stond. De wagen bleek een schrikhek te hebben geraakt. De 22-jarige bestuurder uit Stadskanaal werd van zijn bed gelicht en blies een promillage van
1.05. Hij krijgt processen-verbaal voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats ongeval.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)