Gemeente Ede

APV

Publicatie Jaarwisseling

De Burgemeester van Ede maakt bekend dat nieuw beleid is vastgesteld, gebaseerd op artikel 2.3.1.4 van de Algemene plaatselijke verordening Ede 2001 (sluitingstijden horecabedrijf).

In het nieuwe beleid is het mogelijk voor horecabedrijven, met uitzondering van de coffeeshops, om tijdens de jaarwisseling van 24.00 uur tot 6.00 uur voor het publiek geopend te zijn. Hiervoor is geen aanvraag vereist.
Dit nieuwe beleid ligt vanaf heden tot na de jaarwisseling voor een ieder ter inzage in het Gemeentelijk Infocentrum, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede.
Het Infocentrum is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Publicatie Horeca-exploitatievergunning

De Burgemeester van Ede maakt bekend dat nieuw beleid is vastgesteld, gebaseerd op artikel 2.3.1.2 van de Algemene plaatselijke verordening Ede 2001 (Exploitatie horecabedrijf.
In het nieuwe beleid is dit artikel van toepassing verklaard voor de hele gemeente Ede.

Op grond van dit artikel kan overlast worden tegengegaan die de openbare orde betreft en zich buiten het horecabedrijf afspeelt. Het verdient aanbeveling een vergunningstelsel voor alle horecabedrijven in de gemeente te hanteren, zodat de openbare orde en het woon- en leefklimaat in de omgeving van een horecabedrijf door middel van een preventieve toetsing kunnen worden beschermd.

Dit nieuwe beleid ligt gedurende de periode vanaf heden t/m 31 december 2001 voor een ieder ter inzage in het Gemeentelijk Infocentrum, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Het Infocentrum is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur.
---

Ede, 12 december 2001