Gemeente Ede

Politiek saai voor jongeren?

In het kader van Het Jaar van de Vrijwilliger zijn alle politieke fracties van de gemeente Ede afgelopen najaar uitgenodigd om een kort essay te schrijven over de leuke kanten van de politiek. Waarom zetten de raadsleden zich vrijwillig in voor het gemeentebestuur, wat maakt het leuk, interessant of spannend en waarom zouden Edese jongeren zich in moeten zetten voor de lokale politiek?

Negen van de tien fracties hebben de uitdaging opgepakt en een essay geschreven. Dinsdag 20 november 01 kwam de jury bijeen om te beoordelen welk essay de eeuwige roem verdient. De criteria die zij daarbij hanteren zijn creativiteit, aansluiting bij de taal en belevingswereld van jongeren, wijze van presentatie en overtuigingskracht. De jury bestaat uit Joanne Brouwer (2Vandaag), Piet Pietersen (LOE en Ede Stad) en een aantal scholieren.

Vrijdag 7 december aanstaande wordt tijdens het Politiek Debat bekend gemaakt welke fractie er het best in is gelaagd om de Edese jongeren er van te overtuigen dat politiek alles behalve saai is. Het Politiek Debat wordt georganiseerd door De Medewerker in het Raadhuis. De bekendmaking van de winnaar van de politieke essaywedstrijd vindt ± 15.30 uur plaats en wordt uitgereikt door Piet Pietersen.
---

Ede, 03 december 2001