Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.05 uur
Jongen gestoken

NIEUWEGEIN Op zondag 2 december is een jongen door een andere jongen met een schroevendraaier gestoken. Hij raakte daarbij licht gewond.

Rond half zes in de middag stond een groepje vrienden op de Symfonielaan op de brug op een vriend van hen te wachten. Op dat moment kwam een groepje van zes jongens aanfietsen. Eén van de jongens uit dat groepje vroeg hen meerdere malen om shag en sigaretten. Nadat zij aangaven dat hij dat niet kreeg, bedreigde de jongen met een mes een lid van het vriendengroepje, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein. Bang geworden door de bedreiging, gaf een andere jongen van het vriendengroepje, een eveneens 16-jarige uit Nieuwegein, de verdachte toch een shaggie. Daarna schopte de verdachte het achterlicht van de fiets van een 18-jarige jongen uit Nieuwegein, eveneens lid van de vriendengroep. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de 18-jarige jongen door een andere verdachte met een schroevedraaier in zijn rug werd gestoken. Tevens werd hij geschopt en met een kettingslot geslagen en werd zijn fiets in het water gegooid. Daarna ging de groep van de zes jongens met daarbij de verdachten per fiets er in de richting van Utrecht vandoor.

De 18-jarige mishandelde jongen is voor onderzoek naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gegaan. Hij is daar voor de steekwond behandeld. Tevens heeft hij vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. De politie stelt een onderzoek naar deze openlijke geweldpleging in.

Fietser door auto aangereden

LOPIK Op zondag 2 december is een auto in botsing gekomen met een fiets, waarbij de fietser gewond raakte.

Rond half elf in de ochtend reed een 27-jarige automobiliste uit Lopik over de Europasingel komende uit de richting van de Meidoornlaan en gaande in de richting van de Akker. Voor haar reed aan de rechterkant van de weg een 11-jarige fietser uit Lopik. Net op het moment dat de automobiliste de fietser in wilde halen, begon deze te slingeren en stuurde daarbij naar links. Daardoor botste de automobiliste tegen de achterzijde van de fiets, waardoor de jongen ten val kwam.

De 11-jarige jongen is met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en daar opgenomen.