Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-12-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur
Alcoholcontrole

BREUKELEN Op zondagochtend 2 december heeft de politie tussen half acht en half negen op de Breukelerwaard een alcoholcontrole gehouden. Geen van de 53 gecontroleerde automobilisten bleek teveel te hebben gedronken.

Fietsers botsen

BREUKELEN Op zondag 2 december vond een aanrijding tussen twee fietsers plaats. Eén van hen raakte gewond.

Rond twaalf uur in de middag reed een fietser (leeftijd onbekend) uit Maarssen vanaf de Breukelerbrug over de Brugoprit met een behoorlijke snelheid naar beneden in de richting van de Straatweg. Voor hem reed een 48-jarige fietser afkomstig uit Amsterdam. Vlak voor de rotonde remde de voorste fietser hard en sloeg links af. De Maarssenaar kon niet meer op tijd remmen en botste tegen zijn voorganger. Daarbij liep de Maarssenaar hoofdletsel op.

Hij is per ambulance naar het ziekenhuis Oudenrijn in Utrecht gebracht en kon na behandeling naar huis.

Automobilisten onder invloed

VINKEVEEN / BREUKELEN In de vroege ochtend van zondag 2 december zijn twee automobilisten voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half vijf werd een 39-jarige automobilist uit Wilnis op de Demmerik in Vinkeveen gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij bij de ademanalyse 1,50 promille (580 ug/l), drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rond zes uur controleerden politiemensen een 41-jarige automobilist uit Vreeland op de Kanaaldijk West in Breukelen. Bij de blaastest blies de man een `F` (Fail), waarna hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 1,70 promille (680 ug/l), ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsers botsen op elkaar

ZEGVELD In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 december zijn twee fietsers met elkaar in botsing gekomen.

Rond half vier reed een 19-jarige fietsster uit Woerden over de Hoofdweg komende uit de richting van Zegveld. Op dezelfde weg kwam haar een fietser tegemoet. De beide fietsers kwamen frontaal met elkaar in botsing. De 19-jarige fietsster werd door haar tegenligger weer overeind geholpen en nadat zij had gezegd dat het wel weer ging is deze man in de richting van Zegveld doorgefietst. De vrouw vervolgde haar weg te voet en bemerkte toen dat zij een behoorlijke bloedneus had. Voorbijgangers waarschuwden de politie en GG & GD.

De vrouw is voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.