Ingezonden persbericht

Leiden, 3 december 2001 - Info Opleiders, specialist in IT-trainingen en e-learning-projecten en partner van Microsoft, heeft onlangs in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een zeer vooruitstrevend opleidingstraject gerealiseerd.

De Afdeling Automatisering Centrale Diensten, het Directoraat-generaal Personenvervoer en het Directoraat-generaal Telecommunicatie en Post van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat hebben de volledige migratie naar Microsoft Office 2000 succesvol afgerond. Belangrijk onderdeel hiervan was het e-learning-opleidingstraject dat in samenwerking met Info Opleiders ontwikkeld is.

Een dergelijk grootschalig migratietraject kenmerkt zich door een enorme diversiteit aan trainingsbehoeften: 1.500 medewerkers en evenveel verschillende niveaus in het gebruik van de diverse functionaliteiten.

De drie samenwerkende maar zelfstandig opererende organisaties hebben mede hierom gekozen voor een vooruitstrevende manier van opleiden: een hybride vorm waarbij korte klassikale gebruikerstrainingen in de vorm van halfdaagse workshops werden ondersteund met e-learning.

Tijdens de workshops werden de verschillen tussen de 'oude' en de 'nieuwe' werkplekomgeving helder en inzichtelijk gemaakt. Dit werd vervolgens aangevuld met e-learning-toepassingen waardoor de individuele medewerker zich verder kan scholen. De door Info Opleiders in eigen beheer ontwikkelde Nederlandstalige content voor Office 2000 kan door alle medewerkers op de eigen werkplek worden geraadpleegd middels het Learning Management System van Whizzdom. Met deze in eigen huisstijl vormgegeven leeromgeving kunnen de medewerkers naar eigen inzicht die functionaliteiten van Office 2000 leren, die daadwerkelijk nodig zijn voor hun specifieke dagelijkse werkzaamheden (just in case), en op een moment dat dit de individuele medewerker het beste uitkomt (just in time), in het eigen leertempo.

Dit project, met een relatief korte doorlooptijd, laat zien dat de visie en wensen van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de 'blended-learning'-oplossing van Info Opleiders hebben geleid tot een moderne en efficiënte wijze van opleiden van grote groepen personen. Hierbij is niet alleen rekening gehouden met de wensen van het management, maar zeker ook met die van de individuele medewerker.

Info Opleiders
Info Opleiders is sinds 1991 specialist in IT-trainings- en e-learning-projecten voor grote en middelgrote organisaties. Uiteraard staan 'partnership' en kwaliteit in de relatie met haar klanten centraal. Info Opleiders ontwikkelt eigen trainingsconcepten gebaseerd op kwaliteit en flexibiliteit, om trainingsprojecten van de opdrachtgevers nog succesvoller te maken. Info Opleiders maakt deel uit van de Creyf's Groep. www.info.opleiders.nl