Rechtbank 's-Gravenhave

Elsenburgh mag niet worden ontruimd

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 3-12-2001

De gemeente Rijswijk heeft op dit moment geen recht partycentrum Elsenburgh te ontruimen. President H. Paris van de Haagse rechtbank heeft deze vordering van de gemeente afgewezen.Rijswijk wil het partycentrum sluiten na een reeks conflicten over onder meer de betaling van het erfpacht. Daarover was vorige week een kort geding in het Haagse paleis van justitie. Ook over de hoogte en de voorwaarden van het erfpacht loopt thans een bodemprocedure. Vanwege deze procedure is nog niet zeker of Rijswijk wel bevoegd is om de erfpachtovereenkomst met het partycentrum eenzijdig op te zeggen. Die onzekerheid was voor de rechter de reden de vordering van de gemeente af te wijzen.
Elsenburgh betaalde afgelopen jaren de erfpacht herhaaldelijk te laat omdat zij het niet eens is met de hoogte ervan. Het bedrijf aan de Lange Kleiweg betaalt jaarlijks meer dan een ton aan de gemeente. Volgens het contract moet Elsenburgh over de totale looptijd van de overeenkomst ongeveer 5 miljoen gulden betalen. Elsenburgh vindt dit onredelijk, omdat de waarde van de grond door deskundigen is getaxeerd op vier ton.Vergunning
Naast het geschil over het erfpacht speelt ook een rechtszaak over de milieuvergunning van Elsenburgh. Volgens de gemeente overtreedt het feestcentrum geregeld de regels voor bijvoorbeeld sluitingstijden. Ook daarom wil de gemeente Elsenburgh sluiten. Het partycentrum verzet zich daar fel tegen.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad6497

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=5506&i=43&ti=3 .