STICHTING KORRELATIE

Korrelatie gedwongen hulp per e-mail te stoppen

Stichting dreigt slachtoffer te worden van ondoorzichtige procedures op ministerie
De succesvolle dienstverlening van Korrelatie via e-mail en internet dreigt het slachtoffer te worden van ondoorzichtige procedures en besluitvorming op het ministerie van VWS. Met de begrotingsbespreking van VWS in de Tweede Kamer in het vooruitzicht, is het ministerie tot nu toe niet in staat geweest bestuurlijk duidelijkheid te verschaffen over de continuering van deze dienstverlening. Daarom heeft Korrelatie zich rechtstreeks tot de minister en de Tweede Kamer gewend om te zorgen dat ook in de toekomst burgers van Nederland niet alleen telefonisch maar ook via de computer persoonlijke hulp en informatie kunnen krijgen.

Als pionier op het gebied van - op de individuele persoon afgestemde - hulp en informatie via e-mail en internet, heeft Korrelatie de afgelopen jaren duizenden mensen met vragen over hun gezondheid verder kunnen helpen. Onderzoek onder de cliënten van Korrelatie heeft uitgewezen dat deze vorm van dienstverlening in een grote behoefte voorziet en bovendien, meer dan andere vormen van hulpverlening, ook jongeren en mannen bereikt. Het ministerie is de afgelopen jaren nauwgezet op de hoogte gehouden van dit werk bij Korrelatie. Bovendien sluit deze dienstverlening naadloos aan bij het overheidsbeleid op het terrein van het informeren en ondersteunen van zorggebruikers, zoals verwoord in de recente VWS-nota Met Zorg Kiezen.

Korrelatie is er van overtuigd dat op het terrein van gezondheidszorg een persoonlijke email en internetservice vandaag de dag en in de toekomst niet mag ontbreken. Vanuit die overtuiging is deze dienstverlening gestart en in korte tijd uitgegroeid tot een groot succes. Het zou Korrelatie zeer betreuren indien het publiek deze gewaardeerde dienstverlening moet gaan ontberen.
---

Noot voor redactie,