Politiebericht Eindhoven e.o. 3-12-2001

1epersberichmaandag3december2001


politieberichten

Eindhoven: Jeugdige verdachten aangehouden
Zondagmiddag rond 15.00 uur zijn in de Tongelreep door een medewerker vier jongens van 13 en 15 jaar uit Rijkevorsel aangehouden. Hij zag dat zij daar aan een kluisje stonden te rommelen. Bij controle bleek dat zij uit de kluis een portemonnee, met daarin vijftig gulden, hadden weggenomen. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte diefstal fietsen aangehouden Zondagavond rond 21.05 uur is op de Vestdijk een 35-jarige man uit Eindhoven aangehou-den. Een gewaarschuwde politiepatrouille zag de man daar met een opengebroken fiets sjouwen. Bij controle bleek hij de fiets vanaf het 18 septemberplein te hebben gestolen. Aan het politiebureau verklaarde hij meerdere fietsen te hebben gestolen. De man is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte oplichting aangehouden
Zondagavond om 22.15 uur is op de Kerstrooslaan een 26-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Hij probeerde daar met een vals recept medicijnen te verkrijgen. De gewaarschuwde politie heeft de man voor onderzoek overgebracht naar het politiebu-reau.

Eindhoven: Alcohol
Zondagavond rond 23.00 uur is op de Hastelweg een 35-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 2,00 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Een 25-jarige automobilist uit Veldhoven is maandagmorgen rond 5.45 uur op de Edison-straat aangehouden. Bij controle bleek hij 2,10 pro mille te blazen. Zijn rijbewijs is ingevor-derd. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd en een proces-verbaal

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Maandagmorgen rond 3.15 uur zijn op de Poortakker twee mannen, 23 en 35 jaar, uit Eind-hoven aangehouden. Zij zaten daar in een auto. Bij controle trof de gewaarschuwde politie verschillend inbraakgereedschappen aan in hun auto. Zij zijn voor nader onderzoek overge-bracht naar het politiebureau. De gereedschappen zijn inbeslaggenomen.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Zaterdag tussen 17.30 en 20.15 uur is ingebroken in een woning aan de Merendreef. Slot van de voordeur is geforceerd. In de woning is een kluisje geforceerd. Onbekend wat er gestolen is.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Zondag tussen 18.15 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan De Beemd. De voordeur is geforceerd. Uit de woning zijn sieraden, geld en communicatieapparatuur gestolen.

Geldrop: Inbraak in een woning
Zondag tussen 10.00 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan het Kastanjehof. Een raam is geforceerd. Uit de woning zijn sieraden en geld gestolen.

Geldrop: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Zondagmiddag rond 14.30 uur is op de Korte Kerkstraat een 17-jarige jongen zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Hij had daar in een winkel parfum weggenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm van de beveili-gingspoortjes af. De jongen verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij duwde de winkel-medewerksters met kracht tegen de beveiligingspoortjes, die daarbij werden vernield. De verdachte is aangehouden. Hij weigerde zijn identiteit bekend te maken. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Nuenen: Inbraak in een winkel
In het afgelopen weekend is ingebroken in een winkel aan De Smidse. Het slot van een toegangsdeur is opengebroken. Uit de winkel zijn diverse handgereedschappen gestolen.

Westerhoven: Verdachten diefstal flessen drank aangehouden Maandagmorgen rond 0.25 uur zijn op de Kempervennendreef door een beveiligingsmede-werker een 19-jarige man uit Terneuzen en een 22-jarige man uit Sint Willebrord aange-houden. Even daarvoor hadden zij drie flessen drank uit het restaurant gestolen. De ver-dachten zijn voor nader onderzoek overgedragen en overgebracht naar het politiebureau.

Asten: Diefstal bestelauto
Tussen zondagavond 23.50 en maandagmorgen 7.30 uur is vanaf de Spicastraat een witte bestelauto, Mitsubishi L300, kenteken VF-GN-96, gestolen

Deurne: Inbraak in een schuur
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijfsschuur aan de Breemortelweg. Het slot van de toegangsdeur is geforceerd. Uit de schuur verdwenen diverse handgereedschappen.

Helmond: Diefstal bedrijfsauto
Tussen zondagavond 20.00 en maandagmorgen 7.00 uur is vanaf de Rivierensingel een witte bedrijfsauto, Mercedes Benz, kenteken VJ-JR-28, gestolen.