Telindus levert en installeert DSL-apparatuur abonnees Versatel en Telecom Italia

Partnership met ARESCOM doorslaggevend bij keuze

Utrecht, 3 december 2001 Telindus, Europees marktleider op het gebied van data- en telecommunicatienetwerken, is gecontracteerd door Versatel en Telecom Italia voor het leveren en installeren van DSL-apparatuur bij hun klanten.

De markt voor DSL (Digital Subscriber Line, een digitale breedbandverbinding via het telefoonnetwerk) groeit momenteel sterk in heel Europa. Telindus heeft op dit gebied al veel kennis en ervaring en kan door een eerdere overeenkomst met het Amerikaanse ARESCOM beschikken over de breedbandinfrastructuur-oplossingen van dit bedrijf. Ons partnership met ARESCOM maakt het voor ons mogelijk om wereldwijd oplossingen voor breedbandtoegang aan te bieden aan onze klanten , zegt René Lathouwers, Vice-President van Telindus. Het DSL-portfolio van ARESCOM heeft een uitstekende kwaliteit en vormt een perfecte aanvulling op onze eigen xDSL-producten voor (netwerk)toegang.

Abonnees die zich op ADSL abonneren via een Internet Service Provider die aangesloten is bij Versatel krijgen nu hun modems geleverd door Telindus. Zij kunnen dan vervolgens nog kiezen tussen zelf installeren of het volledig uitbesteden van de installatie aan Telindus.

Telecom Italia heeft gekozen voor Telindus DSL bridge- en router-oplossingen vanwege hun concurrerende prijs, het gebruiksgemak en de bewezen interoperabiliteit met het netwerk van Telecom Italia. ARESCOM s flexibiliteit om voor Telecom Italia een aantal additionele features in te bouwen, was eveneens belangrijk bij deze keuze.

Hoewel Telindus voor Versatel op diverse gebieden al als belangrijkste partner en leverancier geldt, werd deze opdracht verkregen via een nieuwe officiële aanbestedingsprocedure. Doorslaggevend bij de keuze was het feit dat Telindus in Europa verreweg de belangrijkste ARESCOM-partner is, waardoor kwalitatief hoge service en support gewaarborgd zijn.

Zowel Versatel als Telecom Italia hebben met Telindus een raamwerkcontract ondertekend.

Over ARESCOM
ARESCOM is in 1996 opgericht in Silicon Valley en ontwerpt, vervaardigt en verhandelt een reeks oplossingen voor breedband-internettoegang. De oplossingen variëren van de meest verfijnde en complexe MTU/MDU DSL-service platforms voor de opkomende MTU/MDU commerciële markt tot de meest eenvoudige DSL bridge/modem-toepassingen voor kleine bedrijven en bedrijven aan huis. Alle ARESCOM-oplossingen voor DSL-breedbandtoegang maken gebruik van gebruikersvriendelijke GUI-gebaseerde remote management software met eenvoudige installatie- en netwerkmanagement-capaciteiten. Tegenwoordig worden ARESCOM s toepassingen voor DSL-breedbandtoegang wereldwijd gebruikt door grote telecom-operators, ISP s en kleine bedrijven in de VS, Azië en Europa.

Over Telindus
De Telindus groep (het voormalig Telinfo) is Europees marktleider op het gebied van data- en telecommunicatienetwerken. De expertise van Telindus (genoteerd aan de Euronext in Brussel) omvat alle aspecten van de hedendaagse ICT, zoals Local Area Networking (LAN), Wide Area Networking (WAN), Internet en E-business, netwerk-toegang en beveiliging, Voice over IP (VOIP), Virtual Private Networks (VPN), vaste en mobiele communicatie. Op dit moment werken er 2.500 mensen voor de Telindus groep, verspreid over 60 vestigingen in 17 landen. Al vanaf 1985 is Telindus in Nederland aanwezig met eigen vestigingen in Utrecht, Best en t Harde. Meer informatie is te vinden op www.telindus.com