3-12-2001
Brunel acquireert Duitse specialist in railtechniek

Amsterdam, 3 december 2001: Brunel International heeft recentelijk een intentieverklaring getekend met de IVM Engineering Gruppe inzake de overname van de activiteiten van IVM Railmotive GmbH. IVM Railmotive is een ingenieursbureau gespecialiseerd in railtechniek. Onderdeel van de transactie is de overname van ruim 80 ingenieurs. De jaaromzet van IVM Railmotive bedraagt ruim DM 11 miljoen. De directie van Brunel verwacht de overname voor het eind van het jaar formeel af te ronden.

IVM Railmotive is in Duitsland het meest toonaangevende ingenieursbureau op het gebied van railtechniek. De thuisbasis van IVM Railmotive is Berlijn.
IVM Railmotive werkt in Duitsland voor alle grote producenten van treinstellen. Haar dienstverlening strekt zich uit van technische conceptontwikkeling en het bouwen van prototypes tot het traject van testen en ondersteuning van de productie van gerede producten. Voor het testen beschikt IVM Railmotive over een eigen testspoorlijn.

Volgens Jan Arie van Barneveld, CEO van Brunel International, past de acquisitie uitstekend in het expansiebeleid van Brunel Duitsland. Brunel groeide in Duitsland in het eerste halfjaar van 2001 met 111% ten opzichte van dezelfde periode in 2000. Onlangs is de 29e vestiging geopend. Brunel Duitsland houdt zich met name bezig met detachering van hoog opgeleide consultants op het gebied van engineering. Jan Arie van Barneveld: De aankoop van IVM Railmotive betekent een belangrijke versterking van onze marktpositie in Duitsland en biedt uitgelezen mogelijkheden om onze activiteiten in de internationale markt van railtechniek uit te breiden. Deze markt is groeiend, profijtelijk en sluit naadloos aan op de bestaande activiteiten van Brunel Duitsland.