Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam/Den Haag, 3 december 2001

Ben introduceert Ben GPRS

Op maandag 3 december 2001 introduceert Ben de eerste diensten die gebruik maken van de nieuwe GPRS techniek. Ben kiest daarbij voor diensten die ook voor de particuliere gebruiker interessant zijn. GPRS (General Packet Radio Services) is een techniek die gebruik maakt van het GSM netwerk. Het maakt efficiëntere datacommunicatie via de mobiele telefoon mogelijk. Het Ben netwerk is geheel voorzien van GPRS technologie en is de afgelopen maanden intensief getest. Er zijn speciale diensten ontwikkeld. Inmiddels zijn er ook voldoende GPRS toestellen in de handel. Ben introduceert nu drie prijsplannen om met Ben GPRS aan de slag te gaan.

Bij de start van Ben GPRS lanceert Ben een aantal nieuwe WAP-diensten, waaronder dagelijks nieuwe cartoons van de Stamgasten van Toon van Driel. Deze dienst is exclusief voor Ben bellers. Onlangs introduceerde Ben bovendien een serie nieuwe games die bij uitstek geschikt zijn voor GPRS. Met Ben GPRS kan men ook internetten. Hiermee heeft de consument nu altijd toegang tot internet wanneer en waar hij dat wil.

Met GPRS staat de beller continu in verbinding met het Ben-netwerk en daarmee met WAP of met internet. Dat noemt men standby. De consument betaalt niet voor de permanente verbinding. Men betaalt per pakketje informatie. Dat is een eerlijker manier van betalen voor de datadiensten die men gebruikt.

Ben GPRS is, zoals iedereen inmiddels van Ben gewend is, betaalbaar en eenvoudig in het gebruik, praktisch en verrassend. Ben GPRS sluit prima aan op de reeds bestaande mogelijkheden van GSM. Je bepaalt zelf welke techniek of dienst het beste uitkomt: snel een berichtje versturen per SMS, de Top 40 bekijken via WAP en chatten met vrienden of met onbekenden via GPRS. Ben combineert al die technieken. Zo kun je via GPRS ook chatten met SMS'ers. Er zijn ook de berichten van andere chatters in de chatroom te zien op je eigen GPRS-toestel.

Ben ziet GPRS als de volgende stap in de evolutie van draadloze communicatie. De komende jaren zal het gebruik snel toenemen door nieuwe handsets, nieuwe specifieke GPRS diensten, betaalfuncties etc. Door toepassing van GPRS zal het mobiele toestel steeds meer functies krijgen die het dagelijks leven leuker en makkelijker zullen maken..

Er zijn drie mogelijkheden om met GPRS aan de slag te gaan.


* Ben GPRS
Met ieder Ben abonnement en een GPRS telefoon kun je vanaf 3 december al direct gebruik maken van de nieuwe WAP diensten. Daarvoor is geen aparte aansluiting nodig. De kosten voor de ontvangen en verzonden WAP pagina's brengt Ben dan apart in rekening ( EUR 0,029 / f 0,064 per KB).
* Ben GPRS actief
Wie meer dan 250 KB aan data verstuurt en ontvangt kan beter een aanvullende aansluiting nemen. Wie tussen de 250 KB en 2,5 MB per maand kiest voor Ben GPR actief. De vaste maandelijkse kosten bedragen dan EUR 5,- (f 11,02). Je betaalt EUR 5,- (f 11,02) per MB.


* Ben GPRS intensief
Voor grootverbruikers is er Ben GPRS intensief. Geschikt voor 2,5 MB of meer per maand. De vaste maandelijkse kosten bedragen EUR 15,- (f 33,06). Je betaalt EUR 1,- (f 2.20) per MB.

Om met een PDA of laptop mobiel te internetten via GPRS is een aanvullende aansluiting (Ben GPRS actief of Ben GPRS intensief) noodzakelijk. Om de diensten via Ben GPRS te gebruiken heb je een toestel nodig dat geschikt is voor GPRS op het Ben netwerk. Ben dealers beschikken over een actuele lijst van alle toestellen die geschikt zijn voor Ben GPRS. Deze lijst is ook te vinden op www.ben.nl .

Over Ben
Ben Nederland B.V. is een aanbieder van persoonlijke communicatie. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% minus 1 aandeel) en Belgacom en TDC (samen 50% plus 1 aandeel). Ben heeft inmiddels ruim 1,2 miljoen actieve klanten en is in belminuten de derde aanbieder van Nederland. Ben biedt producten aan voor zowel privé als zakelijk gebruik. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie. Ben bellers kunnen bellen in 58 landen, waaronder de belangrijkste vakantielanden.